Rauwe mango cheesecake

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 09/15/2016 - 13:07
Bereidingswijze
Week de dadels in water, ongeveer een half uur. Leg de diepvriesmango op een schaaltje om op temperatuur te komen.
Doe het amandelmeel (of verse amandelen) samen met 150 gram ontpitte dadels in de foodprocessor en maal fijn. Bedek een kleine springvorm met dit mengsel; druk goed aan. Zet dit even in de vriezer.
Snijd de rijpe mango door de helft. Snijd de ene helft in kleine blokjes en de andere helft in lange repen. De repen komen als versiering boven op de taart; houd deze apart.
Doe de 250 gram diepvries mango, 100 gram cashewnoten, 100 gram amandelen, 50 gram dadels, 1 eetlepel honing en sap van 1 citroen in de foodprocessor en laat malen tot het een relatief fijn mengsel is.
Schep er dan met een lepel of pannenlikker de stukjes verse mango doorheen.
Verdeel het mengsel over de bodem. Garneer met de repen verse mango en laat de cheesecake dan opstijven in de vriezer.
Ruim van te voren (4-5 uur) uit de diepvries halen voor serveren, of bewaar de taart in de koelkast.
Afbeelding
Rauwe mango cheesecake
Aantal personen
12.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
lekker voor in de zomer als tussendoortje of als taart op feestje
Ingrediënten
Voor de bodem
100 gram amandelmeel
150 gram dadels (laat deze een half uurtje zacht worden in water)

Voor de ‘cheesecake laag'
250 gram diepvriesmango
1 rijpe verse mango
100 gram cashewnoten
100 gram amandelen
50 gram dadels (laat deze een half uurtje zacht worden in water)
1 eetlepel honing
sap van 1 citroen
Hulpmiddelen & keukengerei
kom
mixer
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1446005
Homepage ID
862326
Teller
118
Bron
lekkeretenmetlinda.nl
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
monique8
Gelegenheid