Pesto van groene paprika

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/12/2016 - 20:19
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij de paprika's in vieren. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten.
Snij de kaas in kleine blokjes.
Leg de stukken groene paprika in een ovenschaal.
Besprenkel de paprika met een beetje olijfolie.
Strooi er at verse peper en wat zeezout overheen.
Zet de schaal nu 40 minuten in de oven.
Na 20 minuten de paprika's omdraaien en nog 20 minuten in de oven laten.

Laat de paprika's afkoelen.
Als de paprika is afgekoeld, doe je deze in de staafmixer/blender/keukenmachine.
Druk de zachtgeworden knoflook uit de tenen (is nu lekker zacht) en doe dit samen met de basilicum, kaas en de pijnboompitten in de machine.
Voeg nog wat olijfolie toe en zet de machine kort aan.
Alle ingrediënten vormen nu samen een heerlijke groene paprika pesto.
Proef de pesto en breng verder op smaak met vers gemalen peper en zeezout.
Als de pesto nog te dik is, voeg je nog wat olijfolie toe.
Alles goed doorroeren en de pesto is klaar om gegeten te worden.
Zie tips hieronder ! !

Afbeelding
Pesto van groene paprika
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik had nog 2 groene paprika's liggen waar ik eigenlijk op dat moment geen weg mee wist.
Na een beetje surfen op internet kwam in een "groene paprika pesto " tegen.
Ik heb het recept enigszins aangepast.
Ik heb namelijk met het grillen van de paprika's ook de knoflook meegegrild.
In plaats van Parmezaanse kaas heb ik een oude "harde" geitenkaas gebruikt.
Het resultaat was verrukkelijk.
Volgens de site "
 
Ingrediënten
2 groene paprika's
20 gram basilicum blaadjes
60 gram oude "harde" geitenkaas (of Parmezaanse kaas zoals in het oorspronkelijke recept)
30 gram pijnboompitten
4 teentjes knoflook (niet schillen, alleen een puntje afknippen of afsnijden)
Olijfolie
Vers gemalen peper
Zeezout

Hulpmiddelen & keukengerei
keukenachine of bakje dat bij je staafmixer hoort
of een vijzel (wel meer werk !)
potje voor de pesto
ovenschaal
Leuke tips
Volgens een tip op bovengenoemde internetsite:
Geroosterde groene paprika pesto is misschien wel de lekkerste pesto van alle varianten.

Lekker bij vlees, kip, pasta of op een bruschetta of crostini.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1445951
Homepage ID
886977
Teller
335
Bron
aangepast recept van "http://www.allesoveritaliaanseten.nl/recepten/paprika-pesto/"
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid