Bereidingswijze
Taartbodem bereiden (5 minuten)
Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.
Taartmix bereiden (5 minuten)
Doe het water (400 ml op kamertemperatuur) en de taartmix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Voeg de citroenkwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de taart ten minste 2 ½ uur opstijven in de koelkast.
Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.
Taartmix bereiden (5 minuten)
Doe het water (400 ml op kamertemperatuur) en de taartmix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Voeg de citroenkwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de taart ten minste 2 ½ uur opstijven in de koelkast.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
lekkere citroentaart gemaakt van kwark. lekker zoet en zuur tegelijk. eigen creatie van een origineel recept.
Ingrediënten
vanille kwarktaart mix dr. oetker
zelf toevoegen:
500 gr. magere CITROENKWARK
250 ml slagroom
60 gr. boter
400 ml water
zelf toevoegen:
500 gr. magere CITROENKWARK
250 ml slagroom
60 gr. boter
400 ml water
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer
garde
mixkom
springvorm
garde
mixkom
springvorm
Leuke tips
Garneer de taart eventueel met aardbeien, strooi hier poedersuiker overheen.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1445643
Homepage ID
2368769
Teller
126
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid