Bereidingswijze
Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.
Bedek de bakplaat met bakpapier.
Snij de kant en klare pizza bodem in 3 gelijke stukken.
Rek de 3 stukken deeg wat uit ( in lengte en breedte) zodat ze lang en dun worden.
Bestrooi de 3 deeg repen met verse tijm.
Verdeel daarna de 3 repen met verschillende ingrediënten. Bijv. 1 reep met stukjes olijf, 1 reep met zongedroogde tomaat en 1 reep met gedroogde worst.
Knijp de repen dicht zodat het drie strengen worden. zorg dat de inhoud in de streng zit, i.v.m. verbranden.
Maak de 3 strengen van boven aan elkaar vast en druk ze wat aan, begin daarna met de 3 strengen te vlechten. Ga door tot het deeg op is. Leg het gevlochten brood op de bakplaat en besprenkel het wat met de olie die bij de tomaten of olijven zit, voor extra smaak. ( bij andere ingrediënten kan er wat olijfolie gebruikt worden met kruiden/ zout naar keuze) Bak het brood in +/- 15 min gaar, let op dat beide kanten even bruin worden.
Bedek de bakplaat met bakpapier.
Snij de kant en klare pizza bodem in 3 gelijke stukken.
Rek de 3 stukken deeg wat uit ( in lengte en breedte) zodat ze lang en dun worden.
Bestrooi de 3 deeg repen met verse tijm.
Verdeel daarna de 3 repen met verschillende ingrediënten. Bijv. 1 reep met stukjes olijf, 1 reep met zongedroogde tomaat en 1 reep met gedroogde worst.
Knijp de repen dicht zodat het drie strengen worden. zorg dat de inhoud in de streng zit, i.v.m. verbranden.
Maak de 3 strengen van boven aan elkaar vast en druk ze wat aan, begin daarna met de 3 strengen te vlechten. Ga door tot het deeg op is. Leg het gevlochten brood op de bakplaat en besprenkel het wat met de olie die bij de tomaten of olijven zit, voor extra smaak. ( bij andere ingrediënten kan er wat olijfolie gebruikt worden met kruiden/ zout naar keuze) Bak het brood in +/- 15 min gaar, let op dat beide kanten even bruin worden.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Iedereen heeft vast wel eens een moment dat er onverwachts vrienden komen borrelen.
Dan wil je natuurlijk niet met lege handen staan en een lekker hapje serveren. Dit gevlochten brood is ideeal voor een borrel, bijgerecht of heerlijk te serveren bij een salade. Het is eenvoudig te bereiden en er zijn duizende mogelijkheden mogelijk op smaak gebied. In het bijgevoegde recept is het brood met olijf, zongedroogde tomaat, en kleine servelaat worstjes gemaakt. Maar het brood is ook heerlijk met geraspte kaas en zongedroogde tomaat met geraspte kaas, of heerlijke zeekraal.
Dan wil je natuurlijk niet met lege handen staan en een lekker hapje serveren. Dit gevlochten brood is ideeal voor een borrel, bijgerecht of heerlijk te serveren bij een salade. Het is eenvoudig te bereiden en er zijn duizende mogelijkheden mogelijk op smaak gebied. In het bijgevoegde recept is het brood met olijf, zongedroogde tomaat, en kleine servelaat worstjes gemaakt. Maar het brood is ook heerlijk met geraspte kaas en zongedroogde tomaat met geraspte kaas, of heerlijke zeekraal.
Ingrediënten
1 Kant en klare verse pizzabodem van AH
1 Potje olijven in olie
1 Potje zongedroogde tomaat in olie
Wat stukjes droge worst
Handje verse tijm
1 Potje olijven in olie
1 Potje zongedroogde tomaat in olie
Wat stukjes droge worst
Handje verse tijm
Hulpmiddelen & keukengerei
Heteluchtoven op 200 C
Bakplaat met bakpapier
Scherp mes
Bakplaat met bakpapier
Scherp mes
Leuke tips
Serveer het brood ongesneden op een houten (snij)plank.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1445283
Homepage ID
2574317
Teller
247
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid