Bereidingswijze
Kop en staart van de bonen verwijderen maar ook de zijnerven (lekker ruim met de dunschiller), 3 minuten in kokend water blancheren en daarna direct afkoelen en in de koelkast bewaren. Rode ui in ringen snijden en mengen met zeezout. De kaas in dunne plakjes raspen (liefst met microschaaf). Voor opdienen alles mengen met peper en olie naar smaak afmaken.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Oorspronkelijke recept komt uit Polpo, mijn favoriete Italiaanse receptenboek/restaurant in London. Elke keer weer een hit.
Ingrediƫnten
500 gram snijbonen, 50 gram Grana Padana, Parmesaan of Pecorino, rode ui, zeezout, zwarte peper en olijfolie.
Hulpmiddelen & keukengerei
dunschiller en microschaaf
Leuke tips
Kan 24 uur vooraf bereid worden, wachten met mengen tot gebruik.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1445279
Homepage ID
2337707
Teller
1514
Bron
Polpo
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid