Romige appeltaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 08/14/2016 - 11:16
Bereidingswijze
Om Ananas Cakejes te maken begin je met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. We beginnen eerst met het maken van de siroop. Smelt de boter in een pannetje ,dan doe je er suiker bij en het sap. Je roert tot de suiker is gesmolten. Giet de siroop in de ingevette ovenschaaltjes. Nu leg je in elk schaaltje een ananas schrijf in het siroop met een kersje in het midden.

Nu ga je de eieren in eigeel en eiwit verdelen. Mix de eiwitten stijf met een mixer en zet het eiwit dan apart. Klop het eigeel , 70 gram suiker, vanillesuiker en 2 eetlepels ananassap in een kom of een grote bak door elkaar met een garde. Spatel het bakmeel er door en de opgeklopte eiwitten. Nou giet je het beslag in de vormpjes op de ananas tot iets onder de rand van het ovenschaaltje. Zet de ananas cakejes ca.25 tot 30 minuten in de oven. Controleer met een sateprikker of ze gaar zijn en laat ze iets afkoelen. Draai ze dan om op een bord. Nu zijn de Ananas Cakejes klaar.
Aantal personen
12.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze romige appeltaart is werkelijk heerlijk.
Ingrediƫnten
Ingrediƫnten voor Ananas Cakejes
4 ananas schijven + het sap uit blik
70 gr. zelfrijzend bakmeel
70 gr. suiker
1 zakje vanillesuiker
4 geconfituurde kersen (bigarreaus)
2 eieren
Wat je nodig heb voor de siroop
60 gr. suiker
30 gr. boter
1 eetlepel ananassap
Hulpmiddelen & keukengerei
4 ovenschaaltjes ca.10 cm
mixer
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1445071
Homepage ID
2571073
Teller
54
Bron
http://www.appeltaartmaken.eu/ananas-cakejes/
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
djess
Gelegenheid