Bereidingswijze
Schil de appels en snij ze in fijne plakjes. Besprenkel de plakjes appel met citroensap zodat ze niet verkleuren. Nu kun je de boter gaan laten smelten in een kleine pan en laat deze even afkoelen.
Pak een beslagkom en doe hier de suiker, zout, citroenschil en de vier eieren in. Roer dit alles goed door elkaar totdat het schuimig wordt. Doe nu de appelschijfjes in een andere kom en schenk de boter erbij. Roer het zelfrijzende bakmeel erdoor, zo krijg je een appelmeelmassa. Meng hier weer de suiker doorheen.
Meng nu de inhoud van beide kommen door elkaar en roer het goed door elkaar zodat alles gelijk verdeelt is. Bekleed een springvorm met bakpapier en schenk hier het deegbeslag in. Bak de Italiaanse appeltaart op 180 graden Celsius voor ongeveer 40 tot maximaal 50 minuten. Als de tijd voorbij is laat je de taart nog vijf minuten staan in de oven voordat je deze eruit haalt. Laat de taart afkoelen en bestrooi deze met wat poedersuiker.
Nu kun je gaan genieten van een heerlijke appeltaart. Je zou eventueel nog wat slagroom op de taart kunnen spuiten voordat je deze gaat serveren. Deze Italiaanse appeltaart is heerlijk als toetje na een warme maaltijd, of natuurlijk al tussendoortje bij de koffie of thee.
Pak een beslagkom en doe hier de suiker, zout, citroenschil en de vier eieren in. Roer dit alles goed door elkaar totdat het schuimig wordt. Doe nu de appelschijfjes in een andere kom en schenk de boter erbij. Roer het zelfrijzende bakmeel erdoor, zo krijg je een appelmeelmassa. Meng hier weer de suiker doorheen.
Meng nu de inhoud van beide kommen door elkaar en roer het goed door elkaar zodat alles gelijk verdeelt is. Bekleed een springvorm met bakpapier en schenk hier het deegbeslag in. Bak de Italiaanse appeltaart op 180 graden Celsius voor ongeveer 40 tot maximaal 50 minuten. Als de tijd voorbij is laat je de taart nog vijf minuten staan in de oven voordat je deze eruit haalt. Laat de taart afkoelen en bestrooi deze met wat poedersuiker.
Nu kun je gaan genieten van een heerlijke appeltaart. Je zou eventueel nog wat slagroom op de taart kunnen spuiten voordat je deze gaat serveren. Deze Italiaanse appeltaart is heerlijk als toetje na een warme maaltijd, of natuurlijk al tussendoortje bij de koffie of thee.
Aantal personen
12.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept vonden de gasten van mijn feestje gisterenavond mega heerlijk.
Ingrediƫnten
150 gram boter
150 gram suiker
4 eieren
500 gram appels
150 gram zelfrijzend bakmeel
de schil en sap van 1 citroen
snufje zout
150 gram suiker
4 eieren
500 gram appels
150 gram zelfrijzend bakmeel
de schil en sap van 1 citroen
snufje zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Deegroller
taartvorm
taartvorm
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1445069
Homepage ID
2571073
Teller
591
Bron
http://www.appeltaartmaken.eu/italiaanse-appeltaart/
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid