Bereidingswijze
Pak een grote kom en doe hier de inhoud van de eieren in. Klop de eieren goed op zodat de eiwitten stijf worden. Als je dit eenmaal hebt gedaan dan kun je 1 eetlepel met ei eruit halen en deze in een klein bakje bewaren voor later.
Doe nu de boter, de suiker, het bloem, het citroenrasp en het bakpoeder bij in de kom met de eieren. Dit alles kun je niet goed gaan mengen tot het een mooi glad beslag wordt. Een deeg zal het niet worden, dat is ook niet de bedoeling.
Vet een rond taartblik in met wat boter of gebruik bakpapier. Heb je geen taartblik kan kun je een cakeblik gebruiken, ook deze moet ingevet worden.
Nu kun je de appel schillen en deze in kleine blokjes snijden. Deze blokjes appel roer je door het taartbeslag heen, zorg dat het goed verdeelt is.
Nu je de stukjes appel verwerkt hebt in het beslag kun je de pruim gaan snijden, verwijder de pitten en snij de pruimen in dunne plakjes.
Doe nu het beslag voor de pruimen appeltaart in het blik en verdeel dit netjes, door het taartblik op het aanrecht rond te draaien zal het beslag zich evenwijdig verdelen. Druk nu de plakjes pruim in het slag en bestrijk de bovenkant met het bewaarde opgeklopte ei.
De pruimen appeltaart mag 40 minuten in de oven op 175 graden. Als de pruimen appeltaart eenmaal klaar is kun je genieten van een heerlijke appeltaart met pruimen erin.
Doe nu de boter, de suiker, het bloem, het citroenrasp en het bakpoeder bij in de kom met de eieren. Dit alles kun je niet goed gaan mengen tot het een mooi glad beslag wordt. Een deeg zal het niet worden, dat is ook niet de bedoeling.
Vet een rond taartblik in met wat boter of gebruik bakpapier. Heb je geen taartblik kan kun je een cakeblik gebruiken, ook deze moet ingevet worden.
Nu kun je de appel schillen en deze in kleine blokjes snijden. Deze blokjes appel roer je door het taartbeslag heen, zorg dat het goed verdeelt is.
Nu je de stukjes appel verwerkt hebt in het beslag kun je de pruim gaan snijden, verwijder de pitten en snij de pruimen in dunne plakjes.
Doe nu het beslag voor de pruimen appeltaart in het blik en verdeel dit netjes, door het taartblik op het aanrecht rond te draaien zal het beslag zich evenwijdig verdelen. Druk nu de plakjes pruim in het slag en bestrijk de bovenkant met het bewaarde opgeklopte ei.
De pruimen appeltaart mag 40 minuten in de oven op 175 graden. Als de pruimen appeltaart eenmaal klaar is kun je genieten van een heerlijke appeltaart met pruimen erin.
Aantal personen
12.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit lekkere recept voor een pruimen appeltaart vond ik op http://www.appeltaartmaken.eu/pruimen-appeltaart/ Het is een lekker recept dat je snel en makkelijk kunt klaar maken. De mensen op mijn verjaardag vonden de taart heerlijk.
Ingrediënten
3 eieren
115 gr boter, zacht
100 gr kristalsuiker
1 theelepel citroenrasp
125 gr bloem
1/2 theelepel bakpoeder
10 tot 15 pruimen
1 appel
115 gr boter, zacht
100 gr kristalsuiker
1 theelepel citroenrasp
125 gr bloem
1/2 theelepel bakpoeder
10 tot 15 pruimen
1 appel
Hulpmiddelen & keukengerei
Kom
Taart of bakvorm
Taart of bakvorm
Leuke tips
In plaats van suiker kun je ook honing gebruiken.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1445067
Homepage ID
2571073
Teller
628
Bron
http://www.appeltaartmaken.eu/pruimen-appeltaart/
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid