Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte of 160 graden hetelucht.
Doe de lange vingers in een diepvrieszak en maak ze fijn door er met een deegrol goed overheen te rollen.
Smelt de roomboter en roer de fijngemaakte lange vingers erdoor.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Verdeel de lange vingermassa over de bodem en druk dit goed aan met bijv. een lepel.
Bak de taartbodem 10 - 15 minuten in het midden van de voorverwerwarmde oven.
Bodem op een taartrooster wat laten afkoelen.
Maak de aardbeien voor de vulling schoon en snij ze in kleine stukjes.
Strooi de gemalen amandelen of het paneermeel over de gebakken bodem.
Verdeel hierover de aardbeienstukjes.
Kwark met 400 gram mascarpone, suiker, citroensap en citroenrasp door elkaar kloppen
Maïzena, zout en eieren goed door de kwarkmassa mengen.
Kwark-mascarponemassa over de aardbeien verdelen.
Springvorm weer in het midden van de voorverwarmde oven plaatsen en taart in 60 - 70 minuten goudbruin bakken.
Springvorm met taart afkoelen op taartrooster.
Afgekoelde taart of een taartschaal zetten.
Geschaafde amandelen roosteren in droge koekenpan.
Taartrand insmeren met gedeelte aardbeienjam en de rand met het amandelschaafsel garneren.
Restant mascarpone losroeren met de slagroom of melk.
Mascarpone over de taart verdelen.
Garneren met overgebleven aardbeien en wat gepureerde aardbeienjam (zie foto).
Doe de lange vingers in een diepvrieszak en maak ze fijn door er met een deegrol goed overheen te rollen.
Smelt de roomboter en roer de fijngemaakte lange vingers erdoor.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Verdeel de lange vingermassa over de bodem en druk dit goed aan met bijv. een lepel.
Bak de taartbodem 10 - 15 minuten in het midden van de voorverwerwarmde oven.
Bodem op een taartrooster wat laten afkoelen.
Maak de aardbeien voor de vulling schoon en snij ze in kleine stukjes.
Strooi de gemalen amandelen of het paneermeel over de gebakken bodem.
Verdeel hierover de aardbeienstukjes.
Kwark met 400 gram mascarpone, suiker, citroensap en citroenrasp door elkaar kloppen
Maïzena, zout en eieren goed door de kwarkmassa mengen.
Kwark-mascarponemassa over de aardbeien verdelen.
Springvorm weer in het midden van de voorverwarmde oven plaatsen en taart in 60 - 70 minuten goudbruin bakken.
Springvorm met taart afkoelen op taartrooster.
Afgekoelde taart of een taartschaal zetten.
Geschaafde amandelen roosteren in droge koekenpan.
Taartrand insmeren met gedeelte aardbeienjam en de rand met het amandelschaafsel garneren.
Restant mascarpone losroeren met de slagroom of melk.
Mascarpone over de taart verdelen.
Garneren met overgebleven aardbeien en wat gepureerde aardbeienjam (zie foto).
Afbeelding
Aantal personen
14.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze heerlijke aardbeienkwarktaart bestaat uit een gebakken bodem van lange-vingers met boter.
De taart is gevuld met stukjes aardbeien, mascarpone en kwark.
Het kost wat tijd maar dan lekker smullen.
Verrukkelijk....!
De taart is gevuld met stukjes aardbeien, mascarpone en kwark.
Het kost wat tijd maar dan lekker smullen.
Verrukkelijk....!
Ingrediënten
Bodem:
150 gram lange vingers
100 gram boter
Vulling:
400 gram aardbeien
2 flinke eetlepels gemalen amandelen of paneermeel
500 gram magere kwark
400 gram mascarpone (of roomkaas naturel)
150 gram suiker
sap van 1 1/2 citroen
2 theelepels gerapte citroenschil
30 gram maïzena
mespunt zout
5 eieren (M)
Garnering:
2 eetlepels geschaafde amandelen
100 gram mascarpone
1 eetlepel slagroom of melk
2 eetlepels gepureerde aardbeienjam
100 gram aardbeien
150 gram lange vingers
100 gram boter
Vulling:
400 gram aardbeien
2 flinke eetlepels gemalen amandelen of paneermeel
500 gram magere kwark
400 gram mascarpone (of roomkaas naturel)
150 gram suiker
sap van 1 1/2 citroen
2 theelepels gerapte citroenschil
30 gram maïzena
mespunt zout
5 eieren (M)
Garnering:
2 eetlepels geschaafde amandelen
100 gram mascarpone
1 eetlepel slagroom of melk
2 eetlepels gepureerde aardbeienjam
100 gram aardbeien
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm van 26 cm doorsnede
diepvrieszak en deegrol om de lange vingers fijn te maken
bakpapier
mixer
taartrooster
taartschaal
koekenpan
diepvrieszak en deegrol om de lange vingers fijn te maken
bakpapier
mixer
taartrooster
taartschaal
koekenpan
Leuke tips
Heerlijke verjaardagstaart.
Lekker bij koffie en thee.
Lekker bij koffie en thee.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1444899
Homepage ID
886977
Teller
2304
Bron
Dr. Oetker - Super Käsekuchen mit Obst
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid