Bereidingswijze
Snijd de geschilde appels in dunne plakjes, besprenkel ze met citroensap en zet apart.
Meng het meel met de suiker en de havermout in een grote (!) kom. Roer de gesmolten boter erdoor en verdeel ruim de helft op een ingevette bakplaat.
Leg hierop de appelpartjes. Dat hoeft niet netjes want de rest van het havermoutmengsel wordt hierover verdeelt. Strooi de kaneel en de citroenrasp over de appels.
--
Verdeel dan de rest van het havermoutmengsel over de appels en druk het een beetje aan.
Schuif de bakplaat in het midden van een voorverwarmde oven (180 ºC) en bak het ongeveer 45-60 min.
Meng het meel met de suiker en de havermout in een grote (!) kom. Roer de gesmolten boter erdoor en verdeel ruim de helft op een ingevette bakplaat.
Leg hierop de appelpartjes. Dat hoeft niet netjes want de rest van het havermoutmengsel wordt hierover verdeelt. Strooi de kaneel en de citroenrasp over de appels.
--
Verdeel dan de rest van het havermoutmengsel over de appels en druk het een beetje aan.
Schuif de bakplaat in het midden van een voorverwarmde oven (180 ºC) en bak het ongeveer 45-60 min.
Afbeelding
Aantal personen
16.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
heerlijke koek. Door de havermout klinkt het wat gezonder.
Ingrediënten
• 500 g zelfrijzend bakmeel
(of 500 g bloem + 1 zakje bakpoeder)
• 500 g bruine basterdsuiker
• 250 g havermout (of fijne havervlokken)
• 400 g gesmolten boter of margarine
• 1 kg geschilde appels
• 1 tl kaneel
• Citroensap
Hulpmiddelen & keukengerei
bakplaat, grote kom, pan, oven
Leuke tips
je kunt de stukken zo groot snijden als je zelf wilt. Als de koek een beetje te hard is geworden, kun je de rand er af snijden, het middelste gaat meestal nog wel door de appels.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1444529
Homepage ID
2540043
Teller
67537
Bron
ah
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid