Bereidingswijze
Zie inleidende tekst
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een diner met goede vrienden was de aanleiding om ook de amuses maar eens extra aandacht te geven, bedoeld om te serveren bij een kir (in dit geval Cremant de Bourgogne met Creme de Cassis)
Bij de Sligro zag ik kleine rondjes (ong. 3 cm) foie gras (12 stuks) waarmee voor 4 personen 3 leuke hapjes te maken zijn. Klaar, om zo te gebruiken. Aan de prijs natuurlijk (€ 9), je kunt beter een bloc foie kopen, maar gemak is ook wat waard natuurlijk. Ik maakte de volgende 3 hapjes:
* foie gras op appel en met confit de figues
* foie gras op gedroogde gemberkoek
* foie gras met zomertruffel
1.Foie gras met appel en confit de figues
Van een stevige grote appel 2 dunne plakjes uit het midden snijden, zodat je met een kleine steker (ong. 3 cm) in totaal 4 mooie rondjes hebt. Ik heb ze zo rauw gelaten, maar bedacht later dat het ook smakelijk zou zijn geweest ze heel even in een beetje boter aan te bakken. Hierop een rondje foie gras, heel kleine snuif peper en daarop een beetje confit: vijgen in dit geval;maar van uien kan natuurlijk ook. Ik zag bij AH dat er heel wat varianten in kleine potjes te koop zijn. Gepresenteerd op een amuselepel.
2. Foie gras op gemberkoek
Gemberkoek koop je bij de supermarkt (ontbijtkoek met stukjes gember). Hiervan 2 dunne (4 mm) plakjes snijden en met het stekertje weer 4 mooie rondjes maken. Deze 4 rondjes in de oven 15 min op 50 gr drogen. Van te voren maken, zodat het weer af kan koelen. Rondje foie gras erop, snuif peper en klaar is kees. Simple comme bonjour, maar een heerlijke smaak combinatie! Foie gras met peperkoek is bekend, maar met de gember gecombineerd is het nog leuker!
3. Bij de voorbereiding trof ik bij AH een klein potje zomertruffel voor nog geen € 5 aan! Zomertruffel is licht van smaak in vergelijking met de echte truffelsmaak, maar juist voor de combi met foie gras prima geschikt. De truffeltjes in zeer dunne plakje snijden en verdelen over de 4 laatste rondjes foie gras. Je kunt ook truffeltapenade of iets anders met lichte truffelsmaak gebruiken natuurlijk. Ik heb er geen toast of brood onder gedaan, maar dat kan eventueel wel natuurlijk. Ook deze eenvoudige amuse smaakte weer voortreffelijk.
Ingrediënten
Foie gras (ong. 100 gr)
1 appel
Confit van vijgen of uien
Gemberkoek
Klein potje zomertruffels
1 appel
Confit van vijgen of uien
Gemberkoek
Klein potje zomertruffels
Hulpmiddelen & keukengerei
Kleine steker
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Amuse
Recept ID
1443564
Homepage ID
922871
Teller
4287
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid