Crunchy taart met gele room

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 05/29/2016 - 15:04
Bereidingswijze
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje warme melk door het eimengsel en schenk terug in de pan. Roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat op laag vuur circa 3 minuten garen. Laat de banketbakkersroom afgedekt afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180° graden/Gasstand 3.KRUIMELS: Doe alle ingrediënten in een kom voor de kruimels kneed bij elkaar maar niet te grof, ongeveer ten grote van een erwt (Als er soms hel kleine stukjes tussen zitten maakt het niet uit) Zet ze 20 minuutjes op een bakplaat in de oven (als ze klaar zijn laat ze afkoelen). DE BASIS: Klop de vier eieren in een beslag kom in lauwwarm water en giet beetje bij beetje de suiker erbij tijdens het mixen tot het een schuimig beslag is. Zeef nu de bloem met de maizena erdoor en schep om tot de bloem er goed doorheen zit. Doe in de taart vorm en zet in de oven en bak 40 minuten (EN MAAK DE OVEN NIET OPEN!). Maak nu de gele room en zet in de koelkast. haal de taart uit de oven en snijdt hem in de rondte door midden haal de boven kant er vanaf en laat afkoelen. Klop de slagroom met 2el suiker (staat op de verpakking) tot een slagroom die je op de kop kan houden. Zet in de koelkast. Doe de gele room tussen de taart en doe de bovenkant er weer op en druk een beetje aan. Besmeer de volledige taart met slagroom (Behalve de onderkant) en strooi en duw de kruimels tegen de kant. Voor afronding zie: De tips
Afbeelding
Crunchy taart met gele room
Aantal personen
12.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept komt van Restaurant le Benjamin
Deze foto is van iemand die deze taart heeft gemaakt, en 
deze foto naar ons heeft gestuurd.
Ingrediënten
Voor de Basis van de taart:
80g bloem
120g suiker
4 eieren
3el maizena
snufje zout

Voor de kruimels
120g witte basterdsuiker
200g bloem
150g zachte boter
snufje zout

Overig:
250ml Slagroom
(Zelfgemaakte) Gele Room
Poedersuiker
2el witte basterdsuiker

(Voor de zelfgemaakte gele room)
1 vanillestokje
500 ml melk
150 g suiker
4 eidooiers
2 el bloem


Hulpmiddelen & keukengerei
Kartelmes
Taartvorm
Oven
Mes of Gummi-Spatel
Leuke tips
Bestrooi de taart met 2 el Poedersuiker (Zevend)...

KLAAR!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1443350
Homepage ID
2531376
Teller
1418
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
Restaurant_le_Benjamin487
Gelegenheid