Bereidingswijze
Doe de schoongemaakte en in stukken gesneden rabarber in een grote pan.
Meng het zout, geleisuiker, uitgeperste sinaasappel en kaneelpoeder erdoor en laat dit een half uurtje rusten.
Breng de rabarber zachtjes aan de kook onder voortdurend roeren.
Doe na plm. 4 minuten de test: Doe een druppel van de jam op een koud schoteltje en kijk of de rabarber al geleert.
(dikker wordt) is dat nog niet het geval, dan nog een paar minuten doorkoken.
Vul hierna de schone potjes met de jam.
Zet de potjes even op hun kop. Na 5 minuten kun je ze weer gewoon neerzetten.
Laten afkoelen en dan.......smullen maar.
Meng het zout, geleisuiker, uitgeperste sinaasappel en kaneelpoeder erdoor en laat dit een half uurtje rusten.
Breng de rabarber zachtjes aan de kook onder voortdurend roeren.
Doe na plm. 4 minuten de test: Doe een druppel van de jam op een koud schoteltje en kijk of de rabarber al geleert.
(dikker wordt) is dat nog niet het geval, dan nog een paar minuten doorkoken.
Vul hierna de schone potjes met de jam.
Zet de potjes even op hun kop. Na 5 minuten kun je ze weer gewoon neerzetten.
Laten afkoelen en dan.......smullen maar.
Afbeelding
Aantal personen
100.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vorige week at ik in een restaurant een heerlijke salade met geitenkaas. Hierbij werd rabarber geserveerd. Dat bracht mij op het idee om rabarberjam te maken.
Die kun je niet alleen op brood, beschuit of cracker eten, maar is ook lekker bij zachte kaassoorten.
Die kun je niet alleen op brood, beschuit of cracker eten, maar is ook lekker bij zachte kaassoorten.
Ingrediƫnten
1 kilogram rabarber, schoongemaakt en in niet te grote stukken gesneden
mespunt zout
500 gram geleisuiker ( 1 : 2 ) (Je kunt natuurlijk ook 1 kilogram gewone geleisuiker gebruiken, is zoeter)
1 uitgeperste sinaasappel
1 theelepel kaneelpoeder
mespunt zout
500 gram geleisuiker ( 1 : 2 ) (Je kunt natuurlijk ook 1 kilogram gewone geleisuiker gebruiken, is zoeter)
1 uitgeperste sinaasappel
1 theelepel kaneelpoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
grote pan
schone jampotjes met deksel
lepel om de potjes te vullen
eventueel een jamtrechter (groot gat)
schone jampotjes met deksel
lepel om de potjes te vullen
eventueel een jamtrechter (groot gat)
Leuke tips
Ook lekker met wat fijngesneden aardbeien erdoor.
Een scheutje sinaasappellikeur is ook heel lekker erdoor.
De jam is ook lekker bij kaas.
Doe eens een lepel jam door een fruitsalade. Geeft een hele lekkere smaak.
Een scheutje sinaasappellikeur is ook heel lekker erdoor.
De jam is ook lekker bij kaas.
Doe eens een lepel jam door een fruitsalade. Geeft een hele lekkere smaak.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Ontbijt
Recept ID
1443280
Homepage ID
886977
Teller
4348
Bron
een beetje van hier en een beetje van daar
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid