Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C.
Hak 250 g chocolade grof en doe er de brandy bij. Laat au bain-marie smelten boven een pan met heet, niet kokend water.
Klop de boter samen met de suiker tot een schuimige massa.
Splits de eieren. Klop het eiwit stijf met een snuifje zout erin. Klop een voor een de eidooiers door het boter-suikermengsel. Bestrooi met het amandelpoeder en stort er de eiwitsneeuw bovenop. Spatel alles voorzichtig door elkaar.
Bekleed een springvorm van 26 cm diameter met bakpapier. Doe er het beslag in en strijk de bovenkant glad. Zet 45 à 50 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen. Ontvorm en laat verder afkoelen op een rooster.
Smelt de rest van de chocolade au-bain-marie. Doe ‘m in een spuitzak en garneer er de taart mee.
Hak 250 g chocolade grof en doe er de brandy bij. Laat au bain-marie smelten boven een pan met heet, niet kokend water.
Klop de boter samen met de suiker tot een schuimige massa.
Splits de eieren. Klop het eiwit stijf met een snuifje zout erin. Klop een voor een de eidooiers door het boter-suikermengsel. Bestrooi met het amandelpoeder en stort er de eiwitsneeuw bovenop. Spatel alles voorzichtig door elkaar.
Bekleed een springvorm van 26 cm diameter met bakpapier. Doe er het beslag in en strijk de bovenkant glad. Zet 45 à 50 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen. Ontvorm en laat verder afkoelen op een rooster.
Smelt de rest van de chocolade au-bain-marie. Doe ‘m in een spuitzak en garneer er de taart mee.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze week op Facebook las ik dat het internationale week van coeliakie is! Wat is coeliakie? Wel dat betekend gewoon glutenvrij! ;) Ook Libelle lekker had dit opgemerkt en deelde een recept van een chocoladetaart zonder bloem!
Hmmm en ik was wel nieuwsgierig ^_^ En vond het de ideale moment om hem vandaag eens te bakken. Het is tenslotte de verjaardag van mijn schoonmoeder! Dan mag er wel wat lekkers op de tafel staan.
Ik weet het! Het is altijd wel tricky om dan een recept uit te proberen…maar ik hou nu eenmaal van een uitdaging. Na jaren heb ik er vertrouwen in omdat er al weinig is mislukt!
Brandewijn had ik niet in huis! We hebben wel een kast vol drank, dus heb er willekeurig een fles uitgehaald, namelijk een likeur van kokosnoot!
Ondertussen is de taart gebakken. Nu wachten op volk en dan kunnen we proeven.
To be continued ;)
Hmmm en ik was wel nieuwsgierig ^_^ En vond het de ideale moment om hem vandaag eens te bakken. Het is tenslotte de verjaardag van mijn schoonmoeder! Dan mag er wel wat lekkers op de tafel staan.
Ik weet het! Het is altijd wel tricky om dan een recept uit te proberen…maar ik hou nu eenmaal van een uitdaging. Na jaren heb ik er vertrouwen in omdat er al weinig is mislukt!
Brandewijn had ik niet in huis! We hebben wel een kast vol drank, dus heb er willekeurig een fles uitgehaald, namelijk een likeur van kokosnoot!
Ondertussen is de taart gebakken. Nu wachten op volk en dan kunnen we proeven.
To be continued ;)
Ingrediënten
• 350 g pure chocolade
• 20 ml Brandewijn (brandy)
• 250 g zachte boter
• 250 g suiker
• 7 eieren
• 250 g amandelpoeder
• boter (of olie, om in te vetten)
• zout
• 20 ml Brandewijn (brandy)
• 250 g zachte boter
• 250 g suiker
• 7 eieren
• 250 g amandelpoeder
• boter (of olie, om in te vetten)
• zout
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm 26 cm diameter
spuitzak
spuitzak
Leuke tips
Garneer de taart zoals jezelf wilt! ;)
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1443158
Homepage ID
2065760
Teller
158
Bron
Libelle Lekker! http://www.libelle-lekker.be
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Gelegenheid