Mokka slagroom(ijs)taart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 05/17/2016 - 07:53
Bereidingswijze
1.) Knijp elk mokkaschuimpje kapot tot grote brokken(zorg dat de brokken niet te klein worden zodat ze beginnen te kruimelen, 1 keer knijpen is meestal al voldoende).
Zet de mokka brokken nog even apart in een kom.

2.) Meng wat pure chocolade door de mokka brokken

2.) Klop de inhoud van de pakjes slagroom volgens de verpakking in één grote beslagkom

3) Als de slagroom zo goed als stijf is, spatel je het bij stap 2 gemaakte mengsel van brokken mokka schuimpjes en pure chocolade rustig erdoor heen

4) Vul de springvorm met het slagroom-mokkamengsel

5) De vulling in de springvorm moet een nacht in de diepvries hard worden

*Haal de springvorm 30 minuten voor gebruik uit de vriezer zodat je deze wat zachter wordt en het gemakkelijker in stukken te snijden is
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze eenvoudige (ijs)taart blijft elke verjaardag maar weer geliefd bij het bezoek.

Extra lekker om op een warme, zonnige dag te eten.
Ingrediënten
-4 pakjes klop slagroom
-3 á 4 zakken mokka schuimpjes
- pure chocolade hagelslag, -snippers, -vlokken of -stukjes
Hulpmiddelen & keukengerei
-Springvorm
-Grote beslagkom
-Stevige lepel of spatel
-Diepvries
Leuke tips
-Versier de bovenkant van de taart met chocolade snippers/-schaafsel of strooi er het getal van de behaalde leeftijd op met pure chocolade hagelslag

-Om verspilling te voorkomen is het advies om de taart niet in al te grote porties te snijden want de slagroom maakt het erg machtig
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1443034
Homepage ID
2383903
Teller
207
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Vegetarisch
Author Image
lisathijssen
Gelegenheid