Swarzwälderkirschtaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 05/05/2016 - 17:35
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor(175 graden).
Bekleed de bodem van een springvorm (26 cm doorsnee) met bakpapier.
Splits de eieren.
Klop de eiwitten, 5 eetlepels koud water en een snufje zout stijf.
Voeg tijdens het kloppen geleidelijk 150 gram suiker toe.
Klop de eidooiers er één voor één doorheen.
Zeef 75 gram maïzena, de bloem, de cacao en het bakpoeder boven het mengsel en spatel het erdoorheen.
Strijk het beslag in de bakvorm.
Plaats de taartbodem 30-35 minuten in de oven.
Laat de taartbodem in de vorm afkoelen.
Snijd de bodem 2 keer horizontaal door.
Leg de ring van de springvorm om de onderste bodem.
Bedruppel alle taartbodems met de kirsch.
Laat de kersen uitlekken en vang het sap op.
Roer 35 gram maïzena glad met 100 ml kersensap.
Breng de rest van het sap, 1 eetlepel suiker, de citroenschil en het kaneelstokje aan de kook.
Verwijder de citroenschil en het kaneelstokje.
Bind het sap met het maïzena.
Leg 16 kersen opzij voor de garnering en spatel de rest van de kersen door het sap.
Bestrijk de onderste taartbodem met het kersenmengsel.
Klop 500 ml slagroom stijf en voeg tijdens het kloppen geleidelijk de vanillesuiker en de slagroomversteviger
toe.
Strijk de helft van de geklopte slagroom over de kersenlaag.
Leg de tweede bodem erbovenop, strijk de rest van de slagroom erover en leg de derde bodem erop.
Zet circa 30 minuten in de koelkast.
Schaaf met een dunschiller krullen van de chocolade.
Klop 500 ml slagroom en 1 eetlepel suiker stijf.
Doe de helft in een spuitzak met een grote stervormige spuitmond.
Bestrijk de taart met de overige slagroom en bestrooi hem met de chocoladekrullen.
Garneer de taart met 16 slagroomtoefjes en de achtergehouden kersen.
Aantal personen
16.00
Vertel iets leuks over dit recept
gemaakt voor de verjaardag van mijn schoonmoeder.
 
Ingrediënten
4 eieren
zout
150 gram + 2 eetlepels suiker
110 gram maïzena
75 gram bloem
25 gram cacao
3 theelepels bakpoeder
circa 100 ml kirsch
circa 700 gram kersen (pot)
schil van 1/2 cm citroen
1 klein kaneelstokje
1 liter slagroom
1 zakje slagroomversteviger
100 gram pure chocolade
bakpapier
Hulpmiddelen & keukengerei
spuitzak met grote stervormige spuitmond
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1442816
Homepage ID
1095272
Teller
43
Bron
Koken en genieten
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
chimpie96
Gelegenheid