Variant op zeeuws spek uit de slowcooker

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 04/22/2016 - 13:10
Bereidingswijze
* prik met een vleesvork rondom goed en frequent in het spek
* doe het spek in een ziplock bag (of ander soort plastic zak die je kunt afsluiten)
* meng de ingrediƫnten voor de marinade en voeg deze aan de zak met spek toe
* masseer het spek, zodat de marinade overal goed wordt verdeeld
* leg het spek een dag of 2 in de koelkast en masseer het regelmatig
* pocheer het vlees in de plastic zak gedurende 90 minuten in 3 liter water in de slowcooker op de hoge stand
* haal het vlees uit de zak, laat even uitlekken (bijvoorbeeld op een rooster)
* leg het vlees nog 45 minuten in een voorverwarmde oven op 125 graden (110 hetelucht oven)
Afbeelding
Variant op zeeuws spek uit de slowcooker
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke variant op zeeuws spek
Ingrediƫnten
1 kg buikspek zonder zwoerd

Voor de marinade:
* 5 eetlepels ketjap
* 2 eetlepels water
* 1/2 eetlepel worcestersaus
* 30 gram kipkruiden van Verstegen
* 1 gram cayennepeper
* 8 gram nitriet zout (verkrijgbaar bij slager voor langere houdbaarheid dan normaal zout)
Hulpmiddelen & keukengerei
* slowcooker
* oven
Leuke tips
Werkelijk heerlijk als het warm wordt gegeten, maar ook koud erg lekker als borrelhapje of dungesneden op een (verse) boterham.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1442488
Homepage ID
1338967
Teller
2185
Bron
Smulweb
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
blackmagic13
Gelegenheid