Heerlijke no-bake bosvruchtentaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 04/21/2016 - 10:20
Bereidingswijze
- Verkruimel de koekjes en meng dit met de boter totdat het wat plakkerig wordt. Verdeel het over de bodem van de springvorm (20-22 cm doorsnee) en druk het aan met de bolle kant van een lepel.
- Zet de bodem in de koelkast en laat het hard worden.
- Meng 200 gram bosvruchten met de geleisuiker en laat dit 3 tot 4 uur afgedekt staan.
- Wrijf 300 gram bosvruchten door een zeef.
- Meng de puree van de bosvruchten met de basterdsuiker en de citroen/limoensap.
- Laat de (6) gelatineblaadjes ongeveer 5 minuten weken in koud water.
- Breng 6 eetlepels water aan de kook.
- Haal het water van het vuur en los de uitgeknepen gelatineblaadjes één voor één op.
- Roer de gelatine door de bosvruchtenpuree.
- Laat het mengsel staan totdat het wat lobbig wordt en klop ondertussen de slagroom niet helemaal stijf.
- Spatel de slagroom luchtig door de bosvruchtenpuree.
- Stort de massa op de taartbodem en laat het geheel 2 ½ uur opstijven in de koelkast.
- Doe de bosvruchten met de geleisuiker in een steelpannetje en breng dit aan de kook.
- Laat 3 gelatineblaadjes weken in koud water en voeg deze naderhand (uitgeknepen) aan de bosvruchtenmassa toe.
- Laat de bosvruchtenmassa afkoelen en stort deze op de taart. Laat het geheel opstijven in de koelkast.
Afbeelding
Heerlijke no-bake bosvruchtentaart
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik heb dit recept bedacht voor de verjaardag van mijn ouders. Zij zijn op dezelfde dag jarig en hebben dan een huis vol visite. Dit recept is ook prima te maken als frambozentaart en frambozen zijn nu net de vruchten waar mijn moeder dol op is! Na een proefbaksel, kreeg ik erg veel complimenten over de uiteindelijke versie en werd ik meerdere keren om het recept gevraagd!
Ingrediënten
Bodem:
- 150 gram volkorenkoekjes
- 75 gram boter
Taart:
- 300 gram bosvruchten (verse of diepvries)
- 80 gram witte basterdsuiker
- 1 ½ eetlepel citroen/limoensap
- 6 gelatineblaadjes
- 300 ml slagroom
Topping:
- 200 gram bosvruchten (verse of diepvries)
- 50 gram geleisuiker
- 3 gelatineblaadjes
Hulpmiddelen & keukengerei
Springvorm
Lepel
Zeef
Kom
Steelpannetje (x2)
Mixer
Spatel
Koelkast
Leuke tips
In plaats van de bosvruchten kunnen er ook andere vruchten gebruikt worden, bijvoorbeeld frambozen of aardbeien.
Garneer de taart met slagroom en vruchtjes.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1442458
Homepage ID
2276281
Teller
305
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Author Image
Miranda_van_der_Laak
Gelegenheid