Bereidingswijze
Kook de pasta volgens de instructies op het pak in licht gezouten water. Giet af, spoel met water en laat uitlekken.
Was de asperges en blancheer ze 2 minuutjes in kokend water. Laat uitlekken. Snijd de courgette in plakjes van 2-3 mm dikte. Doe samen met de kerstomaatjes bij de asperges en besprenkel rijkelijk met olijfolie. Kruid met peper en fleur de sel.
Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden (de pan mag roken). Rooster er eerst de asperges in (tot je overal mooie streepjes hebt, daarna de courgette en vervolgens de tomaten).
Leg de rucola op een groot bord, verdeel er de ham over, de olijfjes en scheur er de mozzarella over. Schil en ontpit de avocado en snij in blokjes, doe bij de rest. Meng alles met de pasta en drapeer met de lauwwarme groentjes.
Werk af met de basilicum, wat olijfolie (2-3 el) en de balsamico (1-2 el). Kruid met fleur de sel en zwarte peper.
Was de asperges en blancheer ze 2 minuutjes in kokend water. Laat uitlekken. Snijd de courgette in plakjes van 2-3 mm dikte. Doe samen met de kerstomaatjes bij de asperges en besprenkel rijkelijk met olijfolie. Kruid met peper en fleur de sel.
Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden (de pan mag roken). Rooster er eerst de asperges in (tot je overal mooie streepjes hebt, daarna de courgette en vervolgens de tomaten).
Leg de rucola op een groot bord, verdeel er de ham over, de olijfjes en scheur er de mozzarella over. Schil en ontpit de avocado en snij in blokjes, doe bij de rest. Meng alles met de pasta en drapeer met de lauwwarme groentjes.
Werk af met de basilicum, wat olijfolie (2-3 el) en de balsamico (1-2 el). Kruid met fleur de sel en zwarte peper.
Afbeelding
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik zocht een salade maar dan net even wat anders. Dit vond ik en ik vond hem heerlijk. Je kunt nog behoorlijk varieren in kaas en ham e.d.
Ingrediƫnten
100g rucola
200g groene asperges
250g geitenkaas
1 avocado
150 g gedroogde ham (type parma)
20 zwarte olijven ik had taggiasche olijven
20 kerstomaatjes
1 courgette
200 g pasta (type penne, spirelli...)
8 blaadjes basilicum
olijfolie
citroensap of balsamico azijn
fleur de sel
zwarte peper van de molen
200g groene asperges
250g geitenkaas
1 avocado
150 g gedroogde ham (type parma)
20 zwarte olijven ik had taggiasche olijven
20 kerstomaatjes
1 courgette
200 g pasta (type penne, spirelli...)
8 blaadjes basilicum
olijfolie
citroensap of balsamico azijn
fleur de sel
zwarte peper van de molen
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1442106
Homepage ID
18693
Teller
916
Bron
photo-copy-ann.blogspot.nl
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid