Bereidingswijze
Bereiding slof
Meng boter, suiker, ei, zout en citroenrasp door elkaar tot een romig geheel. Voeg bloem en bakpoeder toe en mix tot een mooi deeg. Maak een plak van het deeg, verpak deze in keukenfolie en leg hem minstens een uur in de koelkast
Rol de plak deeg uit tot ongeveer 10mm dikte
Leg het vel met deeg op de bakplaat en steek met de sloffenring de bodem uit. Als je een sloffenvorm hebt, dus met bodem , dan kun je ook bakpapier op de bodem leggen . Je deeg daarop leggen en je sloffenring eromheen doen. Daarna overtollig deeg en bakpapier weghalen.
Verwarm je oven voor op 190 graden. Niet lager, anders word je deeg of te hard of niet gaar.
Bak de slof in ongeveer 20 minuten in je oven en laat afkoelen.
Bereiding Frangipane
Maak eerst de hazelnootspijs. Dit doe je op dezelfde manier als amandelspijs. Vermeng 250 gr. gemengde hazelnoot met 250 gr. fijne suiker. Klop 1 ei los en meng deze erdoor samen met wat citroensap.
Als het kan laat deze dan een paar dagen staan .
Klop boter romig in de staande mixer en voeg daarna in kleine stukjes het spijs toe. Zo voorkom je dat het een grote klont word. Voeg hierna ei toe en zorg dat het een smeuiig maar niet te nat geheel word. Klop goed door en doe als laatste 15 tot 20 mg bloem en ongeveer 50 ml amandellikeur door de hazelnootpasta.
Bereiding witte chocoladeganache
Breek 225 gram chocolade in stukjes en doe in een kom. Verwarm 100 ml. slagroom , breng net niet aan de kook en giet het uit over de chocolade. Blijf roeren met een houten lepel tot de chocolade is opgelost en laat het indikken. Dit kan even duren.
Bereiden merinque
Splits drie eieren en klop het eiwit stijf in een kom. Dit kan met een staande mixer maar ook met handmixer. Zorg ervoor dat je kom goed vetvrij is. De merinque is voldoende stijf als je de kom om kan keren zonder dat het uit je kom valt
Neem vervolgens een spuitzak met spuitmondje en schep het stijfgeklopte eiwit in de spuitzak. Doe een laag bakpapier op je ovenplaat en spuit hierop mooie toeven Evt. kan je de toeven alsvast versieren met discodip of iets anders leuks. Ook kun je de merinue voor het bakken kleuren .
Bak de toeven vervolgens in je oven af op 100 graden gedurende ongeveer een uurtje. Een en ander afhankelijk van je oven. Pas op, witte merinque kan verkleuren in je oven, dit komt best vaak voor. Dit kan je voorkomen door de temperatuur wat lager te zetten en als het kan de deur van de oven op een kier te zetten. Als je de merinque kleurt heb je hier geen last van.
Doe het deeg voor je bodem in de sloffenvorm of ring en schep hier de frangipane bovenop. Bak dit geeel in ongeveer 20 minuten op 190 graden af in je oven.
Laat voledig afkoelen.
Breng als de bodem is afgekoeld een mooie laag witte chocoladeganache aan over je sloffenbodem. Laat noge even staan en bak je merinques af.
Gebruik de toeven merinque als garnering op je sloffenbodem en maak verder af met nog wat leuke versiersels.
Klaar ben je
Succes en eet smakelijk
Meng boter, suiker, ei, zout en citroenrasp door elkaar tot een romig geheel. Voeg bloem en bakpoeder toe en mix tot een mooi deeg. Maak een plak van het deeg, verpak deze in keukenfolie en leg hem minstens een uur in de koelkast
Rol de plak deeg uit tot ongeveer 10mm dikte
Leg het vel met deeg op de bakplaat en steek met de sloffenring de bodem uit. Als je een sloffenvorm hebt, dus met bodem , dan kun je ook bakpapier op de bodem leggen . Je deeg daarop leggen en je sloffenring eromheen doen. Daarna overtollig deeg en bakpapier weghalen.
Verwarm je oven voor op 190 graden. Niet lager, anders word je deeg of te hard of niet gaar.
Bak de slof in ongeveer 20 minuten in je oven en laat afkoelen.
Bereiding Frangipane
Maak eerst de hazelnootspijs. Dit doe je op dezelfde manier als amandelspijs. Vermeng 250 gr. gemengde hazelnoot met 250 gr. fijne suiker. Klop 1 ei los en meng deze erdoor samen met wat citroensap.
Als het kan laat deze dan een paar dagen staan .
Klop boter romig in de staande mixer en voeg daarna in kleine stukjes het spijs toe. Zo voorkom je dat het een grote klont word. Voeg hierna ei toe en zorg dat het een smeuiig maar niet te nat geheel word. Klop goed door en doe als laatste 15 tot 20 mg bloem en ongeveer 50 ml amandellikeur door de hazelnootpasta.
Bereiding witte chocoladeganache
Breek 225 gram chocolade in stukjes en doe in een kom. Verwarm 100 ml. slagroom , breng net niet aan de kook en giet het uit over de chocolade. Blijf roeren met een houten lepel tot de chocolade is opgelost en laat het indikken. Dit kan even duren.
Bereiden merinque
Splits drie eieren en klop het eiwit stijf in een kom. Dit kan met een staande mixer maar ook met handmixer. Zorg ervoor dat je kom goed vetvrij is. De merinque is voldoende stijf als je de kom om kan keren zonder dat het uit je kom valt
Neem vervolgens een spuitzak met spuitmondje en schep het stijfgeklopte eiwit in de spuitzak. Doe een laag bakpapier op je ovenplaat en spuit hierop mooie toeven Evt. kan je de toeven alsvast versieren met discodip of iets anders leuks. Ook kun je de merinue voor het bakken kleuren .
Bak de toeven vervolgens in je oven af op 100 graden gedurende ongeveer een uurtje. Een en ander afhankelijk van je oven. Pas op, witte merinque kan verkleuren in je oven, dit komt best vaak voor. Dit kan je voorkomen door de temperatuur wat lager te zetten en als het kan de deur van de oven op een kier te zetten. Als je de merinque kleurt heb je hier geen last van.
Doe het deeg voor je bodem in de sloffenvorm of ring en schep hier de frangipane bovenop. Bak dit geeel in ongeveer 20 minuten op 190 graden af in je oven.
Laat voledig afkoelen.
Breng als de bodem is afgekoeld een mooie laag witte chocoladeganache aan over je sloffenbodem. Laat noge even staan en bak je merinques af.
Gebruik de toeven merinque als garnering op je sloffenbodem en maak verder af met nog wat leuke versiersels.
Klaar ben je
Succes en eet smakelijk
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze paasslof is door mij en een vriendin bedacht De slof is dezelfde als die van mn kersenslof, de smaak is toaal anders en ook superlekker!
Ingrediënten
200 gram boter
170 gram witte basterdsuiker
1 ei
snuf zout
rasp van een citroen
300 gram bloem
2 tl bakpoeder
Benodigdheden frangipane
500 gr hazelnootspijs
100 gr. boter
1 a 2 eieren (ongeveer 125 gram)
50 ml. amandellikkeur
Benodigdheden witte chocolade ganache
250 gr witte chocolade in stukjes
100 gr. slagroom
Benodigdheden merinque
3 eiwitten
100 gr. fijne suiker
100 gr. poedersuiker
170 gram witte basterdsuiker
1 ei
snuf zout
rasp van een citroen
300 gram bloem
2 tl bakpoeder
Benodigdheden frangipane
500 gr hazelnootspijs
100 gr. boter
1 a 2 eieren (ongeveer 125 gram)
50 ml. amandellikkeur
Benodigdheden witte chocolade ganache
250 gr witte chocolade in stukjes
100 gr. slagroom
Benodigdheden merinque
3 eiwitten
100 gr. fijne suiker
100 gr. poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
Sloffenring of vorm, spuitzak met spuitmond
Leuke tips
Deze slof is voor pasen gemaakt maar je kan dezelfde smaak uiteraard altijd eten. Verander de merinques in een kleur en gebruik andere chocolaatjes (kan je ook zelf maken) of versier hem naast de merinque op een totaal andere manier.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1441794
Homepage ID
2254175
Teller
1081
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid