Bruschetta's met ei en groene asperges

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 03/27/2016 - 21:46
Bereidingswijze

Voorbereiding

(10 min.)
- Kook de eieren 8 min. hard. Laat afkoelen.
- Snij ondertussen de groene aspergepunten in schuine stukjes (even groot als een sneetje ciabatta).
- Snipper de lente-uitjes en de platte peterselie fijn.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (15 min.)

1 Snij de ciabatta in 8 sneetjes. Besprenkel met de olijfolie en bak 5 min. goudbruin aan elke kant in de
voorverwarmde oven (de sneetjes moeten krokant zijn).
2 Smelt ondertussen de boter in een pan en stoof de lente-uitjes en de stukjes asperge 3 min. (ze mogen nog
krokant zijn). Breng op smaak met de peterselie, zwarte peper en zout.
3 Pel de eieren en prak fijn met een vork. Meng met de ricotta en de stukjes asperge (hou de aspergepunten apart). Kruid goed met zwarte peper en zout.
4 Verdeel de mengeling over de sneetjes ciabatta. Werk af met de aspergepunten en wat zwarte peper.
Afbeelding
Bruschetta's met ei en groene asperges
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
heel gemakkelijk te maken
Ingrediënten
12 groene aspergepunten
3 lente-uitjes
0.5 plantje platte peterselie
3 eetl. ricotta
2 eetl. boter
4 eieren
1 voorgebakken ciabatta
3 eetl. olijfolie
zwarte peper (molen)
zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Ontbijt
Recept ID
1441776
Homepage ID
1306864
Teller
275
Bron
colruyt
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
flokkietje
Gelegenheid