Bereidingswijze
Voorbereiding
(ontdooitijd +10 min.)
- Laat de rabarber oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
- Snij het vanillestokje open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.
- Klop de eidooiers los met een vork.
Bereiding (20 min. + 40 à 45 min. in de oven + afkoelen)
1 Verwarm de oven voor op 160 °C.
2 Doe de room, de melk, het vanillestokje en de zaadjes in een steelpannetje en breng aan de kook. Haal van het vuur en laat er al roerend de witte chocolade in smelten. Zet opnieuw op het vuur en laat 8 min. pruttelen, net onder het kookpunt. Verwijder het vanillestokje.
3 Klop ondertussen de eidooiers en de suiker met de mixer op tot een schuimige massa.
4 Roer de roommengeling met een houten lepel onder de eidooiers.
5 Verdeel de rabarber over 4 ovenschaaltjes en giet er
de mengeling over.
6 Schik de schaaltjes op een diepe bakplaat en vul de bakplaat met lauw water tot aan het midden van de schaaltjes. Bedek de schaaltjes met aluminiumfolie en
zet 40 à 45 min. in de voorverwarmde oven.
7 Laat afkoelen en zet in de koelkast tot gebruik.
8 Bestrooi net voor het serveren met de rietsuiker en zet 2 à 3 min. onder de ovengrill tot de bovenkant gekaramelliseerd is.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
een zeer feestelijk dessert
Ingrediënten
100 g rabarber (diepvries)
2.5 dl room (min. 30 % V.G.)
2.5 dl halfvolle melk
5 eidooiers
75 g witte chocolade
60 g suiker
4 eetl. rietsuiker
1 vanillestokje
2.5 dl room (min. 30 % V.G.)
2.5 dl halfvolle melk
5 eidooiers
75 g witte chocolade
60 g suiker
4 eetl. rietsuiker
1 vanillestokje
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1441774
Homepage ID
1306864
Teller
115
Bron
colruyt
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid