Bereidingswijze
Kook de spinazie 2 minuten, giet hem af, laat hem schrikken onder koud water en knijp alle vocht eruit. Mix hem daarna samen met de eierdooiers, de basilicum, peper en zout tot een gladde massa. Klop de eiwitten tot zachte pieken en vouw ze onder de spinazie. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over een bakplaat met bakpapier en plaats die 15 minuten in een oven van 180°. Al laten koelen.
Roer intussen de dille, het sap en de schil van de citroen onder de roomkaas. Op smaak brengen met peper en zout. Leg de spinaziebiscuit op huishoudfolie en smeer er de roomkaas op. Bestrooien met kappertjes en bedekken met gerookte zalm. Stevig oprollen met behulp van de folie en enkele uren in de koelkast leggen. Voor gebruik in mooie plakjes snijden.
Roer intussen de dille, het sap en de schil van de citroen onder de roomkaas. Op smaak brengen met peper en zout. Leg de spinaziebiscuit op huishoudfolie en smeer er de roomkaas op. Bestrooien met kappertjes en bedekken met gerookte zalm. Stevig oprollen met behulp van de folie en enkele uren in de koelkast leggen. Voor gebruik in mooie plakjes snijden.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Enige behendigheid gevraagd , kan voordien gemaakt worden
Ingrediënten
500 g verse spinazie
200 g basilicum
3 eieren gesplitst
1 el verse dille, fijngehakt
200 g Philadelphia roomkaas
de geraspte schil en het sap van ½ citroen
3 el kappertjes
250 g gerookte zalm
peper & zout
200 g basilicum
3 eieren gesplitst
1 el verse dille, fijngehakt
200 g Philadelphia roomkaas
de geraspte schil en het sap van ½ citroen
3 el kappertjes
250 g gerookte zalm
peper & zout
Leuke tips
Serveren als hapje of als voorgerecht.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Amuse
Recept ID
1441768
Homepage ID
1306864
Teller
1512
Bron
spar
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid