Bereidingswijze
Je oven voorverwarmen op 150 graden
Cakevorm invetten en bekleden met bakpapier.
Maak eerst je chocoladecake.
Alsvolgt:
Begin met het maken van een chocoladevulling
Meng cacaopoeder met suiker en melk tot een papje en schep dit door het beslag van je naturelcake als dit klaar is.
aVet je cakevorm in en bekleed met bakpapier. Meng suiker boter en citroenrasp en zout in een kom en mix ongeveer in 5 minuten romig. Hierna voeg je een voor een de eieren toe. Blijf kloppen. Wanneer de eieren goed gemengd zijn neem de bloem en bakpoeder en mix deze door het beslag. Neem je cacaoupapje en spatel dit door het beslag.
Laat afgoelen en snijd met een scherp mes mooie plakken. Neem dan de haasjesuitsteker en steek haasjes uit elk plak.
Citroen/kokoscake
Suiker, boter, citroenrasp en zout in kom van je mixer doen en dit in vijf minuten ongeveer romig kloppen. Hierna voeg je een voor een vijf eieren toe en mix goed door. Wanneer de eieren goed zijn opgenomen voeg je de bloem en citroensap toe, alsmede het bakpoeder.
Vet je cakevorm in en bekleed met bakpapier. Breng een laagje van je citroen/kokoscakebeslag aan in de vorm en plaats hierna strak je haasjes in dat laagje beslag. De haasjes zo dicht mogelijk tegen elkaar aan en liefst zorgen dat je hele vorm gevuld is en de haasjes in 12 lijn staan over de bakvorm. Neem hierna de rest van je cakebeslag en vul de vorm op.
Bak de cake af op ongeveer 150 graden. Zo word hij niet bol maar blijft een mooie rechte cake .
Wanneer de cake gaar is laat je hem geheel afkoelen.
Intussen maak je de witte chocoladeganache.
Gebruik hiervoor altijd een 1 op 1 verhouding. Dus 100 ml. slagroom en 100 gr witte chocolade. Verwarm de slagroom in een pannetje tot net niet aan de kook en maak blokjes van je chocolade. Doe die blokjes in een kom en giet hierover de warme slagroom. Blijf roeren tot alles is opgelost. Je zult merken dat de ganache langzaam wat dikker word. Het word cremeachtig. Gebeurd dit niet dan kun je besluiten om nog wat meer chocolade toe te voegen. Laat de ganache afkoelen in de koeling en wanneer het tot een creme is verworden kun je hem uitgieten over je cake.
Hierna kun je aan de slag met versiersels , wat je leuk vind.
Veel succes met maken en eet ze.
Cakevorm invetten en bekleden met bakpapier.
Maak eerst je chocoladecake.
Alsvolgt:
Begin met het maken van een chocoladevulling
Meng cacaopoeder met suiker en melk tot een papje en schep dit door het beslag van je naturelcake als dit klaar is.
aVet je cakevorm in en bekleed met bakpapier. Meng suiker boter en citroenrasp en zout in een kom en mix ongeveer in 5 minuten romig. Hierna voeg je een voor een de eieren toe. Blijf kloppen. Wanneer de eieren goed gemengd zijn neem de bloem en bakpoeder en mix deze door het beslag. Neem je cacaoupapje en spatel dit door het beslag.
Laat afgoelen en snijd met een scherp mes mooie plakken. Neem dan de haasjesuitsteker en steek haasjes uit elk plak.
Citroen/kokoscake
Suiker, boter, citroenrasp en zout in kom van je mixer doen en dit in vijf minuten ongeveer romig kloppen. Hierna voeg je een voor een vijf eieren toe en mix goed door. Wanneer de eieren goed zijn opgenomen voeg je de bloem en citroensap toe, alsmede het bakpoeder.
Vet je cakevorm in en bekleed met bakpapier. Breng een laagje van je citroen/kokoscakebeslag aan in de vorm en plaats hierna strak je haasjes in dat laagje beslag. De haasjes zo dicht mogelijk tegen elkaar aan en liefst zorgen dat je hele vorm gevuld is en de haasjes in 12 lijn staan over de bakvorm. Neem hierna de rest van je cakebeslag en vul de vorm op.
Bak de cake af op ongeveer 150 graden. Zo word hij niet bol maar blijft een mooie rechte cake .
Wanneer de cake gaar is laat je hem geheel afkoelen.
Intussen maak je de witte chocoladeganache.
Gebruik hiervoor altijd een 1 op 1 verhouding. Dus 100 ml. slagroom en 100 gr witte chocolade. Verwarm de slagroom in een pannetje tot net niet aan de kook en maak blokjes van je chocolade. Doe die blokjes in een kom en giet hierover de warme slagroom. Blijf roeren tot alles is opgelost. Je zult merken dat de ganache langzaam wat dikker word. Het word cremeachtig. Gebeurd dit niet dan kun je besluiten om nog wat meer chocolade toe te voegen. Laat de ganache afkoelen in de koeling en wanneer het tot een creme is verworden kun je hem uitgieten over je cake.
Hierna kun je aan de slag met versiersels , wat je leuk vind.
Veel succes met maken en eet ze.
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekkere frisse paascake, niet moeilijk om te maken, wel heel aparte smaak. Daar hou ik zelf erg van
Ingrediƫnten
Chocoladecake
250 gr. suiker
250 gr. boterRasp van 1 citroen
0,5 theel. zout
5 eieren
250 gr bloem
2 thl. bakpoeder
40 gr. cacaopoeder
40 gr. suiker
75 ml. melk
Citroen/kokoscake
250 gr suiker
250 gr roomboter
sap van 2 citroenen (middelgroot) en rasp van 1 citroen
1/2 thl. zout
4 a 5 eieren
250 gram bloem
2 theel. bakpoeder
4 eetlepels fijngeraspte kokos
Hulpmiddelen & keukengerei
cakeblik van 30 cm , haasjesuitsteker
Leuke tips
Behalve een haasuitsteker kun je natuurlijk ook een andere uitsteker nemen die met pasen t emaken heeft5 of met lente te maken heeft, bijv. bloemen. Of wissel af . Zolang je zorgt dat je figuren strak in de vorm staan kan het bijna niet mislukken. Veel succes!
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1441740
Homepage ID
2254175
Teller
508
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid