Bereidingswijze
1.Verwarm de oven voor tot 200 gr.C. en ontdooi
de plakjes bladerdeeg. Bak ondertussen de
courgette met de ui zacht in wat boter ca. 5 minuten.
Strooi er wat peper en zout .
2.Meng in een kleine kom de slagroom, eierdooier,
citroensap,tijm en wat zout en peper. Laat de courgette
en ui goed uitlekken en voeg ze samen met de kip toe
aan het roommengsel. Roer het geheel goed door
3.Vet een springvorm in. Leg het bladerdeeg met de
randjes op elkaar zodat er een vierkant ontstaat. Rol dit
uit tot een lap die iets groter is dan de springvorm
Bekleed de springvorm hiermee en prik in de bodem
een paar gaatjes.
4.Gier het eimengsel in de vorm en strooi de cheddarkaas
erover.
Bak de taart in de oven in 25 - 30 minuten gaar
de plakjes bladerdeeg. Bak ondertussen de
courgette met de ui zacht in wat boter ca. 5 minuten.
Strooi er wat peper en zout .
2.Meng in een kleine kom de slagroom, eierdooier,
citroensap,tijm en wat zout en peper. Laat de courgette
en ui goed uitlekken en voeg ze samen met de kip toe
aan het roommengsel. Roer het geheel goed door
3.Vet een springvorm in. Leg het bladerdeeg met de
randjes op elkaar zodat er een vierkant ontstaat. Rol dit
uit tot een lap die iets groter is dan de springvorm
Bekleed de springvorm hiermee en prik in de bodem
een paar gaatjes.
4.Gier het eimengsel in de vorm en strooi de cheddarkaas
erover.
Bak de taart in de oven in 25 - 30 minuten gaar
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Met deze variaties breng je de Paasbrunch naar
een hoger niveau !
een hoger niveau !
Ingrediënten
=250 gram gerookte Kipfilet,in blokjes.
=1Courgette in dunne plakjes.
=1 eetl.Boter. = 1 Ui, fijngesneden.
=100 gram Cheddarkaas, geraspt
=1 Eierdooier. = 3 eetl. Slagroom
=Rasp van een citroen (zie vorig recept)
=4 takjes Tijm. = 4 plakjes Bladerdeeg.
=1Courgette in dunne plakjes.
=1 eetl.Boter. = 1 Ui, fijngesneden.
=100 gram Cheddarkaas, geraspt
=1 Eierdooier. = 3 eetl. Slagroom
=Rasp van een citroen (zie vorig recept)
=4 takjes Tijm. = 4 plakjes Bladerdeeg.
Hulpmiddelen & keukengerei
OVEN:
SPRINGVORM,diameter 20cm)
KOM:
KOEKENPAN
SPRINGVORM,diameter 20cm)
KOM:
KOEKENPAN
Leuke tips
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1441720
Homepage ID
1207772
Teller
58
Bron
©
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid