Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170ºC. Doe de chocolade in een kom en verwarm boven een pan met kokend water (het water mag de kom niet raken). Draai het vuur uit en laat de chocolade smelten. Laat iets afkoelen.
Klop de boter met 250 g van de suiker tot een luchtig mengsel en voeg een voor een 3 eieren toe. Roer de gesmolten chocolade erdoor en spatel de bloem er luchtig door. Schep ¾ van dit mengsel in de beklede bakvorm. Klop in een andere kom de roomkaas met de rest van de suiker en eieren en het vanille-aroma glad en spreid uit op het chocolademengsel in de bakvorm.
Breng schepjes van het chocolademengsel aan op het roomkaasmengsel en werk dit er met een vork losjes door, zodat een marmerpatroon ontstaat. Druk de frambozen erin en bak 40-45 min. in het midden van de oven. Laat afkoelen en serveer in blokken.
Klop de boter met 250 g van de suiker tot een luchtig mengsel en voeg een voor een 3 eieren toe. Roer de gesmolten chocolade erdoor en spatel de bloem er luchtig door. Schep ¾ van dit mengsel in de beklede bakvorm. Klop in een andere kom de roomkaas met de rest van de suiker en eieren en het vanille-aroma glad en spreid uit op het chocolademengsel in de bakvorm.
Breng schepjes van het chocolademengsel aan op het roomkaasmengsel en werk dit er met een vork losjes door, zodat een marmerpatroon ontstaat. Druk de frambozen erin en bak 40-45 min. in het midden van de oven. Laat afkoelen en serveer in blokken.
Afbeelding
Aantal personen
15.00
Aantal stuks
15.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een echt cadeau voor iedereen die je lief hebt om je heen.
Ingrediënten
200 g pure chocolade
200 g boter op kamertemperatuur
400 g fijne kristalsuiker
5 eieren
110 g bloem, gezeefd
400 g verse roomkaas
1 tl vanille-aroma
120 g frambozen (vers of diepvries)
200 g boter op kamertemperatuur
400 g fijne kristalsuiker
5 eieren
110 g bloem, gezeefd
400 g verse roomkaas
1 tl vanille-aroma
120 g frambozen (vers of diepvries)
Hulpmiddelen & keukengerei
Rechthoekige bakvorm van 20×30 cm, ingevet en bekleed met bakpapier, taartvorm van ∅ 26 cm, ingevet
Oven
Pan
Bakvorm
Oven
Pan
Bakvorm
Leuke tips
Paas thema in huis creëren en maak er een feestje van!
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1441712
Homepage ID
2456448
Teller
455
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid