Broodjes ‘pulled rabbit' met barbecuesaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 03/24/2016 - 14:15
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor tot 150°C.

-Maak de ‘spice rub'. Meng grillkruiden, bruine suiker en een scheut olijfolie. Wrijf de konijnenbillen royaal in met de halfdroge mix.

-Leg de gekruide bouten in een ovenschaal, dek ze af met aluminiumfolie en laat ze 2u30 garen in de oven.

-Bereid tussendoor de barbecuesaus: Snipper uien zo fijn mogelijk en stoof ze op een matig vuur met de ketchup, de bruine suiker, het bier, de honing, de sojasaus en een beetje tabasco.

-Laat de saus 30 minuten pruttelen op een zacht vuur, tot ze voor de helft is ingekookt.

-Pluk het vlees van de gare bouten, maak het fijn en roer er een deel saus doorheen.

Serveer porties ‘pulled rabbit' tussen verse broodjes.
Afbeelding
Broodjes ‘pulled rabbit' met barbecuesaus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een originele konijneburger met zelfgemaakte BBQ saus ...overheerlijk. 
Ingrediënten
VOOR DE MALSE BOUTEN MET EEN ‘SPICE RUB':

4 konijnenbouten
30 g donkere kandijsuiker
30 g grillkruiden (specerijenmix)
een scheut olijfolie

VOOR DE BBQ-SAUS:

1 ui
100 g donkere kandijsuiker
100 g honing
3 dl bruin bier
2 dl ketchup
5 cl sojasaus
een scheutje tabasco (naar smaak)
Leuke tips
Toast de broodjes in een warme oven en voeg wat rauwkost toe. Gebruik fris selderloof, reepjes knapperige ijsbergsla of pittige waterkers.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1441672
Homepage ID
1090993
Teller
192
Bron
Van bij ons
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid