Konijnenbouten uit de oven met appel en currysaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 03/24/2016 - 14:02
Bereidingswijze
-Verwarm de oven tot 190°C.

-Snipper de uien in grove stukjes.

-Kruid de bouten met mild currypoeder, peper en zout. Smelt een klontje boter in een braadpan op een matig vuur. Geef de bouten onder en boven een goudbruin korstje. Haal het konijn uit de pan en stoof daarin de uien glazig.

-Snijd het vruchtvlees van de appels in dobbelstenen. Voeg de appelblokjes en uitgelekte stukjes ananas toe en roer. Schenk de currysaus erbij en laat kort pruttelen.

-Schik de konijnenbouten in een ovenschaal. Schenk er de warme currysaus met fruit over.

-Bedek de schaal met een vel aluminiumfolie en laat alles zo'n 45 minuten garen in de hete oven.

-Kook voor het serveren rijst en schep de borden vol.
Afbeelding
Konijnenbouten uit de oven met appel en currysaus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Doe eens lekker extravagant met dit ovenrecept, het smaakt bovendien super ! Uiteraard geven we er rijst bij.
Ingrediënten
4 tot 6 konijnenbouten
2 appels (bv. Jonagold)
250 g ananasblokjes (vers of uit blik, uitgelekt)
2 uien
6 dl currysaus (kant-en-klaar)
snuifjes mild currypoeder
een klontje boter
peper en zout
om erbij te serveren: rijst naar keuze
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1441664
Homepage ID
1090993
Teller
125
Bron
van bij ons
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid