Bladerdeegtaartjes met ei en spek

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 03/24/2016 - 13:49
Bereidingswijze
1. Vet de bakvorm in met boter of bakspray. Bekleed ieder vormpje met één plakje bladerdeeg. Leg het spek hier overheen en bak voor ongeveer 10 minuten op 180°C.

2. Splits de eieren en houdt de dooiers heel. Meng het eiwit met de geraspte kaas en breng op smaak met gemalen peper (extra zout is niet nodig ivm het zout uit het spek).

3. Haal de bakvorm uit de oven en giet hier het eiwitmengsel in. Verdeel de dooiers over de muffinvormpjes en zet de bakvorm nogmaals 10 minuten in de oven.

4. Wanneer het eiwit gestold is en het bladerdeeg goudbruin is, zijn de hapjes klaar.
Haal ze uit hun vormpjes en garneer met wat verse bieslook of tuinkers. Eet smakelijk!
Afbeelding
Bladerdeegtaartjes met ei en spek
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke bladerdeeghapjes voor tijdens de paasbrunch of als tussendoortje.
Ingrediënten
6 vellen bladerdeeg
6 eieren
6 plakjes ontbijtspek
geraspte kaas
tuinkers of bieslook
versgemalen peper
Hulpmiddelen & keukengerei
bakvorm met 6 muffinvormpjes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1441660
Homepage ID
2263604
Teller
10669
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
50
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Smulweb
Gelegenheid