Andalusische witte bonensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/23/2016 - 09:07
Bereidingswijze
-Kook de gedroogde bonen 5 min in 3 l water en laat de bonen in het water 12u weken.

-Verhit de olie en schep de uitgelekte bonen enkele min om.
-Voeg de aardappelen toe overgiet met 1.5 l water. Doe het bouillonblokje pas na 2/3de van de kooktijd bij de soep. Door het zout in het bouillonblokje worden bonen minder vlug gaar.
-Kook de soep in 1 uur gaar (in de snelkookpan 20min). Controleer vooral of de bonen gaar zijn. Oudere bonen hebben een langere kooktijd nodig.
-Als de bonensoep te dik wordt, giet er wat kokend water bij.
-Breng op smaak met het amandelpoeder, knoflook en peper, laat nog 5 min. koken.
-Pureer de helft van de bonensoep met een staafmixer en giet deze terug bij de overblijvende soep.
Afbeelding
Andalusische witte bonensoep
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Fluweelzachte, maar bijzondere soep uit Andalusiƫ, die pittig uit de hoek komt !
Ingrediƫnten
100 gr gedroogde boterbonen (grote platte witte bonen), 12u geweekt
4 aardappelen in blokjes
6 el olijfolie
1 groentebouillonblokje
1.5 l water
100 gr amandelpoeder
4 teentjes knoflook uit de knijper
peper
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1441632
Homepage ID
1090993
Teller
257
Bron
budget koken
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid