Bereidingswijze
-Laat de boter smelten en stoof hierin het witloof en preiwit (ong 5 min).
-Overgiet met bier, doe er de aardappelblokjes bij, strooi er de bloem over en roer alles goed dooreen.
-Overgiet met 2 liter water + verkruimelde runderbouillonblokjes.
-Laat de soep 30 min koken op een middelmatig vuur.
-Mix de soep.
-Doe er de room bij en breng verder op smaak met peper en zout.
-Overgiet met bier, doe er de aardappelblokjes bij, strooi er de bloem over en roer alles goed dooreen.
-Overgiet met 2 liter water + verkruimelde runderbouillonblokjes.
-Laat de soep 30 min koken op een middelmatig vuur.
-Mix de soep.
-Doe er de room bij en breng verder op smaak met peper en zout.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hartelijke fluweelzachte  witloof-preisoep uit Vlaanderen.
Ingrediënten
-1 kg witloof, verwelkte blaadjes verwijderd en stronk lichtjes uitgehold indien je niet van de bittere smaak houdt, in fijne reepjes gesneden
-3 preiwitten, in ringen gesneden
-2 aardappelen, in blokjes
-1 el bloem
-1/2 flesje witbier (125 ml) vb. Hoegaarden, Dentergemse,...
-2 liter water + 3 runderbouillonblokjes
-50 gr boter
-flesje room (20 cl)
-peper en zout
-3 preiwitten, in ringen gesneden
-2 aardappelen, in blokjes
-1 el bloem
-1/2 flesje witbier (125 ml) vb. Hoegaarden, Dentergemse,...
-2 liter water + 3 runderbouillonblokjes
-50 gr boter
-flesje room (20 cl)
-peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1441630
Homepage ID
1090993
Teller
1037
Bron
budget koken
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid