Bereidingswijze
-Smelt een klontje boter in een pan en bak enkele minuten het toastbrood aan beiden kanten.
-Laat het brood afkoelen op een rooster.
-Snijd de korst van het brood en verdeel elk sneetje brood in 4.
-Breng water aan de kook en kook de eieren in 10 minuten hard (beginnen tellen vanaf het moment dat het water terug kookt).
-Giet de eieren af in een vergiet en laat ze schrikken onder koudstromend water.
-Pel de eieren en plet ze met een vork.
-Roer er 1/2 Ć 1 eetlepel mayonaise door (niet te veel, de mayonaise dient enkel om de eieren wat te binden).
Kruid met peper en zout.
-Beleg ieder toastje met ei.
-Werk elk aperitiefhapje met ei verder af met komkommer, radijs en tuinkers.
-Laat het brood afkoelen op een rooster.
-Snijd de korst van het brood en verdeel elk sneetje brood in 4.
-Breng water aan de kook en kook de eieren in 10 minuten hard (beginnen tellen vanaf het moment dat het water terug kookt).
-Giet de eieren af in een vergiet en laat ze schrikken onder koudstromend water.
-Pel de eieren en plet ze met een vork.
-Roer er 1/2 Ć 1 eetlepel mayonaise door (niet te veel, de mayonaise dient enkel om de eieren wat te binden).
Kruid met peper en zout.
-Beleg ieder toastje met ei.
-Werk elk aperitiefhapje met ei verder af met komkommer, radijs en tuinkers.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eenvoudig, goedkoop en makkelijke amusehapjes
Ingrediƫnten
2 sneetjes toastbrood
klontje boter
2 eieren
mayonaise
peper en zout
komkommer
radijzen
tuinkers
klontje boter
2 eieren
mayonaise
peper en zout
komkommer
radijzen
tuinkers
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Amuse
Recept ID
1441624
Homepage ID
1090993
Teller
1912
Bron
budget koken
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid