Bereidingswijze
De vorm voor de Paashaas heb ik gemaakt van karton met daarom heen aluminiumfolie en hiernaast nog een omtrek van de Paashaas uit bakpapier zodat hij niet aan je basis plakt.
Maak eerst het basisdeeg door de bloem te mengen met de boter en het water en een beetje zout. Doe dit met de hand of met de deeghaken van je mixer. Is het te nat dan voeg je nog wat bloem toe. Te droog dan nog wat water. Het moet goed blijven plakken. Maak er een bolletje van en laat nog voor een half uur rusten in de koelkast.
Tijdens de rusttijd kan je alvast de vulling voor je taart maken. Ik gebruik een kom om alles te mengen. Voor de vulling gebruik je 2 eieren, kwark,dille,zalmfilet in blokjes,gamba's gepeld,bosuitjes op ringen en de honing. Roer dit goed door en kruid af met peper en zout. Nu kan dit opzij en ga je het deeg uitrollen. Het moet zo groot worden dat je de Paashaas uit je deeg kan snijden. Gebruik genoeg bloem voor je werkblad zodat de Paashaas niet blijft plakken. Als hij klaar is leg je hem op de basis en op je bakplaat. Verwarm je oven voor op 180 graden. De randen maak je door stroken van 1 cm te maken en deze dubbel te vouwen. Wil je weten hoe? Kijk het filmpje het is echt heel makkelijk. Nadat je ook de randen hebt gedaan kan de vulling erin. Verdeel deze mooi en bestrooi met de geitenkaas. Uiteraard is er nu nog ruimte voor creativiteit en kan je de Paashaas nog afmaken met snorharen en oren en ogen zoals ik dat heb gedaan. Bestrijk alles nog met wat losgeklopt ei en hopla hij kan de oven in. Hij mag erin voor 30 minuten.
Maak eerst het basisdeeg door de bloem te mengen met de boter en het water en een beetje zout. Doe dit met de hand of met de deeghaken van je mixer. Is het te nat dan voeg je nog wat bloem toe. Te droog dan nog wat water. Het moet goed blijven plakken. Maak er een bolletje van en laat nog voor een half uur rusten in de koelkast.
Tijdens de rusttijd kan je alvast de vulling voor je taart maken. Ik gebruik een kom om alles te mengen. Voor de vulling gebruik je 2 eieren, kwark,dille,zalmfilet in blokjes,gamba's gepeld,bosuitjes op ringen en de honing. Roer dit goed door en kruid af met peper en zout. Nu kan dit opzij en ga je het deeg uitrollen. Het moet zo groot worden dat je de Paashaas uit je deeg kan snijden. Gebruik genoeg bloem voor je werkblad zodat de Paashaas niet blijft plakken. Als hij klaar is leg je hem op de basis en op je bakplaat. Verwarm je oven voor op 180 graden. De randen maak je door stroken van 1 cm te maken en deze dubbel te vouwen. Wil je weten hoe? Kijk het filmpje het is echt heel makkelijk. Nadat je ook de randen hebt gedaan kan de vulling erin. Verdeel deze mooi en bestrooi met de geitenkaas. Uiteraard is er nu nog ruimte voor creativiteit en kan je de Paashaas nog afmaken met snorharen en oren en ogen zoals ik dat heb gedaan. Bestrijk alles nog met wat losgeklopt ei en hopla hij kan de oven in. Hij mag erin voor 30 minuten.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pasen is niet compleet zonder Paashaas en met deze haas bij je lunch is het echt een feest!
Kijk hoe ik hem maak op https://youtu.be/8bUhaY-3Vh4 of op http://www.kootjekookt.nl
Kijk hoe ik hem maak op https://youtu.be/8bUhaY-3Vh4 of op http://www.kootjekookt.nl
Ingrediënten
200 gram speltbloem + extra voor je werkblad
100 gram koude roomboter
½ theelepel zout voor het deeg
6 eetlepels koud water
150 gram zalmfilet
150 gram gamba's
5 bosuitjes
3 eieren
2 eetlepels kwark
1 eetlepel dille
2 eetlepels honing
100 gram zachte geitenkaas
Peper en zout
100 gram koude roomboter
½ theelepel zout voor het deeg
6 eetlepels koud water
150 gram zalmfilet
150 gram gamba's
5 bosuitjes
3 eieren
2 eetlepels kwark
1 eetlepel dille
2 eetlepels honing
100 gram zachte geitenkaas
Peper en zout
Leuke tips
Snorharen van komkommer of bieslook zijn ook erg leuk!
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1441616
Homepage ID
2365767
Teller
128
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid