Bereidingswijze
-Kook de pasta beetgaar in water met een snuifje zout in.
-Verwarm de oven voor op 120°C.
-Snijd de kerstomaten in 4. Doe ze in een kommetje en meng met een snuifje grof zout, peper en suiker. Rits de tijm en rozemarijn van hun steeltje en doe deze er ook bij. Meng goed, stort uit op een bakplaat en plaats in de oven tot je klaar bent met de rest van het gerecht.
-Giet de pasta af en spoel met koud water. Doe de pasta in een grote mengkom en meng met een klein scheutje olijfolie zodat de pasta zeker niet aan elkaar kleeft.
-Was de perziken, haal de pit eruit en snijd in niet al te kleine partjes. Kleur de perziken kort aan in een pan met een scheutje olijfolie en doe ze bij de pasta.
-Snijd de parmaham in blokjes. Doe deze samen met de maïs bij de pasta en meng goed. Roer er ten slotte de kerstomaatjes onder. Kruid af met peper en een beetje zout.
Werk af:
-Verdeel de pasta over 2 kommetjes en strooi er een beetje pecorino over.
-Verwarm de oven voor op 120°C.
-Snijd de kerstomaten in 4. Doe ze in een kommetje en meng met een snuifje grof zout, peper en suiker. Rits de tijm en rozemarijn van hun steeltje en doe deze er ook bij. Meng goed, stort uit op een bakplaat en plaats in de oven tot je klaar bent met de rest van het gerecht.
-Giet de pasta af en spoel met koud water. Doe de pasta in een grote mengkom en meng met een klein scheutje olijfolie zodat de pasta zeker niet aan elkaar kleeft.
-Was de perziken, haal de pit eruit en snijd in niet al te kleine partjes. Kleur de perziken kort aan in een pan met een scheutje olijfolie en doe ze bij de pasta.
-Snijd de parmaham in blokjes. Doe deze samen met de maïs bij de pasta en meng goed. Roer er ten slotte de kerstomaatjes onder. Kruid af met peper en een beetje zout.
Werk af:
-Verdeel de pasta over 2 kommetjes en strooi er een beetje pecorino over.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker en makkelijk op voorhand te bereiden
Ingrediënten
200 g spirelli volkorenpasta
200 g kerstomaten
1 takje verse rozemarijn
3 takjes verse tijm
2 stevige perziken
1 dikke snede parmaham
1 klein blikje maïs
2 el geraspte pecorino
olijfolie
zout - suiker - peper
200 g kerstomaten
1 takje verse rozemarijn
3 takjes verse tijm
2 stevige perziken
1 dikke snede parmaham
1 klein blikje maïs
2 el geraspte pecorino
olijfolie
zout - suiker - peper
Hulpmiddelen & keukengerei
extra: bakplaat
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1441558
Homepage ID
1090993
Teller
4055
Bron
michael Vrijmoed, de 'Beste jonge chef' van Vlaanderen
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid