Bereidingswijze
- Verhit olijfolie in een braadpan en voeg er een klont roomboter aan toe. Bak hierin het in stukjes gesneden kippendij vlees rondom bruin, bestrooi het met peper en zout.
- Voeg de fijngehakte knoflook en halve uienringen toe en fruit deze mee aan.
- Doe er dan de halve abrikozen (boerenmeisjes), jam, kaneelstokje en azijn (of Edik) bij en schep alles goed door elkaar.
- Voeg de brandewijn en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat het even goed pruttelen en zet het vuur dan lager. Laat dit geheel ongeveer 45 minuten zachtjes pruttelen zodat het vlees zacht wordt en de saus indikt. Indien nodig kun je de saus nog een beetje binden met een maïzenapapje of allesbinder.
- Voor een frisse touch kun je vlak voor het serveren een handvol fijngesneden muntblaadjes door het stoofje scheppen.
- Voeg de fijngehakte knoflook en halve uienringen toe en fruit deze mee aan.
- Doe er dan de halve abrikozen (boerenmeisjes), jam, kaneelstokje en azijn (of Edik) bij en schep alles goed door elkaar.
- Voeg de brandewijn en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat het even goed pruttelen en zet het vuur dan lager. Laat dit geheel ongeveer 45 minuten zachtjes pruttelen zodat het vlees zacht wordt en de saus indikt. Indien nodig kun je de saus nog een beetje binden met een maïzenapapje of allesbinder.
- Voor een frisse touch kun je vlak voor het serveren een handvol fijngesneden muntblaadjes door het stoofje scheppen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit lichte lente stoofje is ideaal voor op de Paastafel bij een brunch, diner of buffet. Het is extra leuk om het in eenpersoons pannetjes of schaaltjes te serveren en te garneren met een halve abrikoos en een takje verse munt.
(Boerenmeisjes=abrikozen op brandewijn)
Door het stoven krijg je een heerlijke volle saus. Het zoetzuur van de boerenmeisjes en de azijn (of Edik) maken de kip fluweelzacht van smaak. Ik heb kippendijvlees gebruikt omdat het malser is dan kipfilet.
TIP: Voor een frisse touch kun je ook vlak voor het serveren een handvol fijngesneden muntblaadjes door het stoofje scheppen.
(Boerenmeisjes=abrikozen op brandewijn)
Door het stoven krijg je een heerlijke volle saus. Het zoetzuur van de boerenmeisjes en de azijn (of Edik) maken de kip fluweelzacht van smaak. Ik heb kippendijvlees gebruikt omdat het malser is dan kipfilet.
TIP: Voor een frisse touch kun je ook vlak voor het serveren een handvol fijngesneden muntblaadjes door het stoofje scheppen.
Ingrediënten
- 700 gram kippendijvlees zonder bot (of 8 kippendijen)
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 8 halve abrikozen (boerenmeisjes) eventueel 4 extra voor de garnering
- 100 ml brandewijn (nat van de boerenmeisjes)
- 4 el sherry azijn (of Pedro Ximenéz Edik)
- 200 ml kippenbouillon (van 1 tablet)
- 2 el abrikozenjam
- 1 kaneelstokje
- verse munt
- peper en zout
- olijfolie en roomboter
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 8 halve abrikozen (boerenmeisjes) eventueel 4 extra voor de garnering
- 100 ml brandewijn (nat van de boerenmeisjes)
- 4 el sherry azijn (of Pedro Ximenéz Edik)
- 200 ml kippenbouillon (van 1 tablet)
- 2 el abrikozenjam
- 1 kaneelstokje
- verse munt
- peper en zout
- olijfolie en roomboter
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1441550
Homepage ID
2066044
Teller
1975
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid