Pittige kipkerrie-eiersalade, Paasideetje?

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 03/19/2016 - 00:41
Bereidingswijze
De kip in de bouillon zachtjes 10 minuten laten liggen wat net tegen de kook is.
Het vuur er onderuit en de kip nog een kwartiertje hierin laten afkoelen
Kook in die tijd de eieren hard en laat ook afkoelen.
Meng de mayonaise met de crème fraiche, kerriepoeder en pepertje onder elkaar.
Trek de kip in dunne reepjes en prak de eieren fijn, meng dit allebei door de mayo-crème fraiche.
Als de saus te dik is wat van het kookvocht erbij doen.
Fijngesneden groene kruiden erdoorheen roeren en het geheel afgedekt in de koelkast bewaren.
Uurtje tevoren eruit halen, dan is ze het lekkerst. Smakelijk!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
2 pittige, populaire salades in 1 uit je eigen keuken. Lekker op een toastje, maar ook op een sneetje (stok)brood. 
Ingrediënten
1 grote schoongemaakte kipfilet of 2 kleintjes
3 dl kippenbouillon
1,5 dl mayonaise
1 dl crème fraiche
1,5 el garam massala
1 klein rood pepertje in smalle ringetjes
2 grote hardgekookte en afgekoelde eieren
Fijngesneden knoflookbieslook naar smaak
Fijngesneden peterselie naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
Kookpannen
2 vorken
Snijplank
Scherp mesje
Serveerkom
Vershoudfolie
Leuke tips
Deze 'de kip en het ei-salade' deed het bij ons vanavond goed tijdens een borrel ;)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1441530
Homepage ID
2214278
Teller
117
Bron
Beetje van mezelf, beetje uit Boodschappen
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
keukenprins71
Gelegenheid