Bereidingswijze
Voor dit recept kan je kant-en-klare bladerdeeg gebruiken, maar je kan ook je bladerdeeg zelf maken.
VOOR HET BLADERDEEG:
-Meng 1/3 van de boter met de bloem tot een kruimelig deeg.
-Voeg daarna het koude water toe en kneed voorzichtig tot een bal (laat het niet te warm worden!).
-Rol het deeg uit en bestrijk met een dun laagje boter.
-Plooi toe en rol weer uit.
-Bestrijk weer met een laagje boter.
-Deze handeling herhaal je een paar keer.
-Laat de bladerdeeg tenslotte rusten in de koelkast.
-Strijk een taartvorm in met boter.
-Rol het deeg uit tot een dun vel.
-Leg het vel bladerdeeg in de taartvorm.
-Trek niet aan het deeg, want dan zal het tijdens het bakken scheuren.
-Snij het overtollige deeg aan de randen weg.
VOOR DE VULLING :
-Snij de prei in kleine ringen en stoof in boter. Kruid met peper en zout.
-Bak de spekblokjes in de pan en laat ze op huishoudpapier uitlekken.
-Schik de prei en het spek op het deeg.
-Verdeel de kaas over het mengsel.
-Mix de eieren, room en kruiden voor de vulling en giet in de taartvorm.
-Bak de quiche zo'n 30 minuten in een oven op 200°C.
-Het eimengsel moet mooi gestold zijn, maar mag niet te sterk uitdrogen.
-Af en toe eens checken met een prikker is dus de boodschap.
VOOR HET BLADERDEEG:
-Meng 1/3 van de boter met de bloem tot een kruimelig deeg.
-Voeg daarna het koude water toe en kneed voorzichtig tot een bal (laat het niet te warm worden!).
-Rol het deeg uit en bestrijk met een dun laagje boter.
-Plooi toe en rol weer uit.
-Bestrijk weer met een laagje boter.
-Deze handeling herhaal je een paar keer.
-Laat de bladerdeeg tenslotte rusten in de koelkast.
-Strijk een taartvorm in met boter.
-Rol het deeg uit tot een dun vel.
-Leg het vel bladerdeeg in de taartvorm.
-Trek niet aan het deeg, want dan zal het tijdens het bakken scheuren.
-Snij het overtollige deeg aan de randen weg.
VOOR DE VULLING :
-Snij de prei in kleine ringen en stoof in boter. Kruid met peper en zout.
-Bak de spekblokjes in de pan en laat ze op huishoudpapier uitlekken.
-Schik de prei en het spek op het deeg.
-Verdeel de kaas over het mengsel.
-Mix de eieren, room en kruiden voor de vulling en giet in de taartvorm.
-Bak de quiche zo'n 30 minuten in een oven op 200°C.
-Het eimengsel moet mooi gestold zijn, maar mag niet te sterk uitdrogen.
-Af en toe eens checken met een prikker is dus de boodschap.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere quiche die makkelijk te bereiden is. Heb je weinig tijd, koop dan kant-en-klare bladerdeeg.
Ingrediënten
VOOR HET BLADERDEEG
250 g bloem
125 cl koud water
275 g geklaarde boter ofwel 225 g gewone (ongeklaarde) boter
zout
VOOR DE VULLING
3 wit van prei
150 g gerookte spekblokjes
hoeveboter
3 eieren
5 dl room
200 g gemalen kaas
nootmuskaat
peper en zout
250 g bloem
125 cl koud water
275 g geklaarde boter ofwel 225 g gewone (ongeklaarde) boter
zout
VOOR DE VULLING
3 wit van prei
150 g gerookte spekblokjes
hoeveboter
3 eieren
5 dl room
200 g gemalen kaas
nootmuskaat
peper en zout
Leuke tips
-Zorg ervoor dat het bladerdeeg niet te warm wordt en dat het water dat je bij de bereiding gebruikt goed koud is. -Je kan in plaats van 5 dl room, ook 2,5 dl room en 2,5 dl melk gebruiken.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1441504
Homepage ID
1090993
Teller
106
Bron
van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid