Bereidingswijze
-Snijd het brood in dikke sneden. Bak die in vier minuten goudbruin in de oven (200 °C) op een rooster. Controleer tussendoor eens of het brood goed bakt.
-Hak de groene kruiden fijn en hou wat salieblaadjes opzij voor de garnering.
-Breek de eieren, klop ze los met een vork en kruid af met peper en zout.
-Smelt de boter in een koekenpan en voeg het eiermengsel toe. Verwarm deze massa al roerend op een zacht vuur tot een halfvaste smeuïge brij.
-Roer er de koude room bij om het stollingsproces te stoppen zodat de brij niet te droog wordt.
-Meng er de mosterd en de groene kruiden onder en meng er als laatste de gemalen kaas bij.
-Verdeel de roereieren over de gebakken sneedjes brood en werk af met wat blaadjes salie. Strooi over het geheel nog wat peper.
-Hak de groene kruiden fijn en hou wat salieblaadjes opzij voor de garnering.
-Breek de eieren, klop ze los met een vork en kruid af met peper en zout.
-Smelt de boter in een koekenpan en voeg het eiermengsel toe. Verwarm deze massa al roerend op een zacht vuur tot een halfvaste smeuïge brij.
-Roer er de koude room bij om het stollingsproces te stoppen zodat de brij niet te droog wordt.
-Meng er de mosterd en de groene kruiden onder en meng er als laatste de gemalen kaas bij.
-Verdeel de roereieren over de gebakken sneedjes brood en werk af met wat blaadjes salie. Strooi over het geheel nog wat peper.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk roereirecept.
Ingrediënten
40 g boter
3 eieren
15 g room
20 g mosterd
1/2 bosje bieslook
1/2 bosje krulpeterselie
4 takjes salie
25 g gemalen kaas
4 dikke sneden koekebrood of melkbrood (koop ongesneden brood)
Peper
Zout
3 eieren
15 g room
20 g mosterd
1/2 bosje bieslook
1/2 bosje krulpeterselie
4 takjes salie
25 g gemalen kaas
4 dikke sneden koekebrood of melkbrood (koop ongesneden brood)
Peper
Zout
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Ontbijt
Recept ID
1441492
Homepage ID
1090993
Teller
150
Bron
claudia Allemeersch ('De beste hobbykok van Vlaanderen' in 2009 )
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid