Bereidingswijze
-Zet een pannetje met water op het vuur en breng aan de kook.
-Doorprik de eieren met een naald of eiprikker om te voorkomen dat ze openbarsten tijdens het koken.
-Zodra het water borrelt laat je er zachtjes de eieren in zakken.
-Wacht 4 à 5 minuten voor een zachtgekookt eitje.
-Heb je liever een hardgekookt exemplaar, wacht dan 8 à 10 minuten.
-Snijd een boterham in reepjes en dop ze in het eitje.
-Doorprik de eieren met een naald of eiprikker om te voorkomen dat ze openbarsten tijdens het koken.
-Zodra het water borrelt laat je er zachtjes de eieren in zakken.
-Wacht 4 à 5 minuten voor een zachtgekookt eitje.
-Heb je liever een hardgekookt exemplaar, wacht dan 8 à 10 minuten.
-Snijd een boterham in reepjes en dop ze in het eitje.
Afbeelding
Aantal personen
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk smeuig zacht gekookt eitje .....heerlijk.
Ingrediënten
eieren
water
water
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Ontbijt
Recept ID
1441490
Homepage ID
1090993
Teller
298
Bron
geert Van Der Bruggen
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid