Bereidingswijze
-Warm een pan op matig vuur en doe er een klein klontje boter in.
-Breek intussen de eieren en doe er peper en zout bij. Klop de eieren los, maar niet te lang. Als je te hard doorklopt, krijg je een taai resultaat.
-Giet de eieren in de pan en laat even pakken. Roer dan rustig tot alles mooi begint te stollen. Als je te hevig roert krijg je een korrelig resultaat. Hou ook het vuur onder controle. Het mag niet te warm worden. Haal desnoods de pan even van het vuur.
-Doe er op het eind een klontje boter bij voor een extra smeuïg resultaat.
-Het perfecte roerei moet wat lopend zijn, maar wel gaar.
-Breek intussen de eieren en doe er peper en zout bij. Klop de eieren los, maar niet te lang. Als je te hard doorklopt, krijg je een taai resultaat.
-Giet de eieren in de pan en laat even pakken. Roer dan rustig tot alles mooi begint te stollen. Als je te hevig roert krijg je een korrelig resultaat. Hou ook het vuur onder controle. Het mag niet te warm worden. Haal desnoods de pan even van het vuur.
-Doe er op het eind een klontje boter bij voor een extra smeuïg resultaat.
-Het perfecte roerei moet wat lopend zijn, maar wel gaar.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Met Pasen in zicht het perfecte roerei.
Ingrediënten
8 verse eieren
boter
peper en zout
boter
peper en zout
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Ontbijt
Recept ID
1441488
Homepage ID
1090993
Teller
54
Bron
Geert Van Der Bruggen
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid