Bereidingswijze
-Meng in een grote kom de boekweit- en tarwebloem.
-Giet het water en de cider erbij en meng tot een stevig beslag. Doe de melk erbij en roer goed tot alle klontjes uit het beslag zijn. Klop daarna de eidooiers onder het beslag.
-Smelt de boter op een laag vuur.
-Roer de gesmolten boter voorzichtig onder het beslag en breng op smaak met een extra snuifje zout.
-Dek de kom af met plasticfolie en laat het beslag 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
-Meng alle ingrediënten voor de dressing en kruid af met peper en zout.
-Pel de tomaten. Zet hiervoor met een scherp mesje een kruisje aan de onderkant van de tomaten. Dompel de tomaten 10 seconden onder in kokend water en pel ze. Snijd de tomaten in stukjes en haal de zaadjes eruit.
-Smelt een klontje reuzel in een hete pan. Giet een flinke lepel beslag in de pan en leg hierop de ingrediënten voor de vulling (rivierkreeftstaartjes, koningskrab, tomaten, …).
Serveren:
-Strijk een lepel dressing uit op een bord en leg hierop de pannenkoek.-
-Giet het water en de cider erbij en meng tot een stevig beslag. Doe de melk erbij en roer goed tot alle klontjes uit het beslag zijn. Klop daarna de eidooiers onder het beslag.
-Smelt de boter op een laag vuur.
-Roer de gesmolten boter voorzichtig onder het beslag en breng op smaak met een extra snuifje zout.
-Dek de kom af met plasticfolie en laat het beslag 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
-Meng alle ingrediënten voor de dressing en kruid af met peper en zout.
-Pel de tomaten. Zet hiervoor met een scherp mesje een kruisje aan de onderkant van de tomaten. Dompel de tomaten 10 seconden onder in kokend water en pel ze. Snijd de tomaten in stukjes en haal de zaadjes eruit.
-Smelt een klontje reuzel in een hete pan. Giet een flinke lepel beslag in de pan en leg hierop de ingrediënten voor de vulling (rivierkreeftstaartjes, koningskrab, tomaten, …).
Serveren:
-Strijk een lepel dressing uit op een bord en leg hierop de pannenkoek.-
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Uiteraard een beslag met cider en een hartige vulling, erg lekker
Ingrediënten
voor de pannenkoeken:
500 g boekweitbloem
100 g tarwebloem
500 ml water
375 ml cider
300 ml melk
150 g licht gezouten boter
3 eidooiers
50 g reuzel
voor de vulling:
6 tomaten
2 blokjes koningskrab (ca. 400 g)
2 doosjes rivierkreeftstaartjes (ca. 500g)
1 busseltje dille, fijngesneden
1 busseltje koriander, fijngesneden
2 limoenen, de geraspte schil
2 handjes sojascheuten (ca. 100g)
voor de dressing:
250 g Griekse yoghurt
250 g zure room
1 scheutje melk
1/2 limoen, het sap
1 handje fijngesnipperde verse dille
zout - peper
500 g boekweitbloem
100 g tarwebloem
500 ml water
375 ml cider
300 ml melk
150 g licht gezouten boter
3 eidooiers
50 g reuzel
voor de vulling:
6 tomaten
2 blokjes koningskrab (ca. 400 g)
2 doosjes rivierkreeftstaartjes (ca. 500g)
1 busseltje dille, fijngesneden
1 busseltje koriander, fijngesneden
2 limoenen, de geraspte schil
2 handjes sojascheuten (ca. 100g)
voor de dressing:
250 g Griekse yoghurt
250 g zure room
1 scheutje melk
1/2 limoen, het sap
1 handje fijngesnipperde verse dille
zout - peper
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1441370
Homepage ID
1090993
Teller
244
Bron
roger van damme
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid