Bereidingswijze
-Haal het kroontje van de tomaten en snijd de onderkant van de tomaten kruiselings in, zodat de velletjes er straks makkelijk afgaan. Leg de tomaten 15 seconden in kokend water en laat ze daarna even schrikken in ijswater zodat het gaarproces stopt.
-Pel de tomaten, snijd in vier, verwijder de zaadjes en snijd in kleine blokjes.
-Bak de champignons aan in de pan met een klontje boter. Breng op smaak met peper en zout en voeg de fijngesnipperde sjalot toe. Bak alles nog enkele minuten goed door en haal de pan van het vuur.
-Pel ondertussen de garnalen en klop de room half op. Roer de eieren los en doe er een klein scheutje room bij. Kruid flink met peper en zout en meng de gemalen kaas eronder.
-Warm de gebakken paddenstoelen terug op en giet de eitjes erbij. Roer het ei los, doe er een beetje bieslook bij en roer opnieuw los. Bak nog even verder op een laag vuur. Leg de garnalen en tomaten erop en werk af met de rest van de fijngesnipperde bieslook.
-Vouw de omelet toe en leg op een voorverwarmd bord.
Werk af:
-Maak een sneetje in de bovenkant van de omelet, schep hier de half opgeklopte room in en werk af met een stevige draai van de pepermolen.
Serveren:
-Serveer met een dikke snede stokbrood besmeerd met wat gezouten boter.
-Pel de tomaten, snijd in vier, verwijder de zaadjes en snijd in kleine blokjes.
-Bak de champignons aan in de pan met een klontje boter. Breng op smaak met peper en zout en voeg de fijngesnipperde sjalot toe. Bak alles nog enkele minuten goed door en haal de pan van het vuur.
-Pel ondertussen de garnalen en klop de room half op. Roer de eieren los en doe er een klein scheutje room bij. Kruid flink met peper en zout en meng de gemalen kaas eronder.
-Warm de gebakken paddenstoelen terug op en giet de eitjes erbij. Roer het ei los, doe er een beetje bieslook bij en roer opnieuw los. Bak nog even verder op een laag vuur. Leg de garnalen en tomaten erop en werk af met de rest van de fijngesnipperde bieslook.
-Vouw de omelet toe en leg op een voorverwarmd bord.
Werk af:
-Maak een sneetje in de bovenkant van de omelet, schep hier de half opgeklopte room in en werk af met een stevige draai van de pepermolen.
Serveren:
-Serveer met een dikke snede stokbrood besmeerd met wat gezouten boter.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
een gastronomische omelet van 3 sterrenchef Peter Goossens
Ingrediënten
2 tomaten
100 g Parijse champignons, in fijne schijfjes
1 klontje boter (80 g)
1 kleine sjalot, fijngesnipperd
300 g ongepelde garnalen
2 el fijngesnipperde bieslook
75 ml room + 1 extra scheutje
4 eieren
1 handje gemalen kaas
peper - zout
voor erbij: enkele sneetjes stokbrood - gezouten boter
100 g Parijse champignons, in fijne schijfjes
1 klontje boter (80 g)
1 kleine sjalot, fijngesnipperd
300 g ongepelde garnalen
2 el fijngesnipperde bieslook
75 ml room + 1 extra scheutje
4 eieren
1 handje gemalen kaas
peper - zout
voor erbij: enkele sneetjes stokbrood - gezouten boter
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1441364
Homepage ID
1090993
Teller
1040
Bron
peter Goossens - driesterrenchef van Het Hof Van Cleve
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid