Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 170 °C.
-Dompel de sneden brood onder in de melk.
-Meng het gehakt met de verse eieren, de versnipperde sjalotten, de look, de gruyère en de gehakte peterselie. -Voeg daarna de geweekte sneden brood toe. Kruid met peper en zout.
-Pel de hardgekookte eieren. Doe de helft van de gehaktmengeling in een cakevorm. Leg daarop de hardgekookte eieren. Bedek met de andere helft van de gehaktmengeling. Laat het geheel 40 minuten bakken in een oven van 170 °C.
Lekker met aardappelpuree.
-Dompel de sneden brood onder in de melk.
-Meng het gehakt met de verse eieren, de versnipperde sjalotten, de look, de gruyère en de gehakte peterselie. -Voeg daarna de geweekte sneden brood toe. Kruid met peper en zout.
-Pel de hardgekookte eieren. Doe de helft van de gehaktmengeling in een cakevorm. Leg daarop de hardgekookte eieren. Bedek met de andere helft van de gehaktmengeling. Laat het geheel 40 minuten bakken in een oven van 170 °C.
Lekker met aardappelpuree.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Smaakt altijd een lekker vleesbrood. Kan koud worden geserveerd als lunch of brunch, warm smaakt het heerlijk met een aardappelpuree
Ingrediënten
800 g varkensgehakt
5 hardgekookte eieren
20 g boter
5 sneden brood
10 cl melk
2 verse eieren
2 sjalotten
1 teentje knoflook
100 g gruyère
2 el gehakte peterselie
peper en zout
5 hardgekookte eieren
20 g boter
5 sneden brood
10 cl melk
2 verse eieren
2 sjalotten
1 teentje knoflook
100 g gruyère
2 el gehakte peterselie
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1441320
Homepage ID
1090993
Teller
1476
Bron
van bij ons ( chef Claudia Allemeersch )
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid