Bereidingswijze
-Vermeng het gehakt, de in stukjes gesneden olijven en tomaten, het broodkruim, de ui, de knoflook en de citroenzeste.
-Breng op smaak met peper en zout.
-Vorm een gehaktbrood van het vlees met in het midden gepelde hardgekookte eieren.
-Leg het gehakt in een ovenschaal en gaar 1 uur in een voorverwarmde oven van 180° C.
-Deglaceer de schaal met de wijn, bind de saus met olijfolie en dien op met plakjes vlees en seizoengroenten naar keuze.
-Breng op smaak met peper en zout.
-Vorm een gehaktbrood van het vlees met in het midden gepelde hardgekookte eieren.
-Leg het gehakt in een ovenschaal en gaar 1 uur in een voorverwarmde oven van 180° C.
-Deglaceer de schaal met de wijn, bind de saus met olijfolie en dien op met plakjes vlees en seizoengroenten naar keuze.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Origineel en keilekker.
Ingrediënten
800 g gehakt (varkens, runder of kalfs)
2 hardgekookte eieren
1 ei
3 eetlepels vers broodkruim
12 zongedroogde tomaatjes
12 groene olijven, zonder pit
de zeste van 1 citroen
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 dl witte wijn
olijfolie
peper en zout
2 hardgekookte eieren
1 ei
3 eetlepels vers broodkruim
12 zongedroogde tomaatjes
12 groene olijven, zonder pit
de zeste van 1 citroen
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 dl witte wijn
olijfolie
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1441318
Homepage ID
1090993
Teller
1334
Bron
van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid