Bereidingswijze
-Snij de uien en look fijn, meng door elkaar en verdeel in 2 gelijke delen.
-Stoof 1 deel in 2 cl olijfolie en voeg er het lamsgehakt aan toe. Laat het even meebakken en roer het los met een vork. Kruid met peper van de molen, zout en komijn.
-Voeg van het vuur de Griekse yoghurt en de fijngehakte peterselie toe. Laat afkoelen.
-Stoof ondertussen de rest van de ui samen met de fijngesneden selder in de resterende olijfolie. Laat de lamsragout even meebakken.
-Kruid met peper van de molen en zout en blus met de rode wijn en de passata. Voeg de tijm, laurier en oregano toe. Laat 1 uurtje op een zacht vuurtje onder een deksel koken.
-Zeef de saus.
-Haal het vlees van de beenderen en voeg het bij de saus samen met de groentjes uit de saus.
-Rol het deeg uit tot 0,5 mm dikte. Bestrijk met een losgeklopt ei.
-Maak met het gehakt kleine hoopjes op het deeg. Rol een tweede vel even dik uit en leg het op de hoopjes. Druk stevig aan en snij de ravioli in vierkanten of steek ze uit met een speciaal vormpje. Druk de randen tussen de vingers nog eens stevig aan.
-Kook ze heel kort in een grote hoeveelheid gezouten water. Giet de saus in een gratineerschotel. Leg er de gekookte ravioli in. Bestrooi rijkelijk met Parmezaanse kaas. Zet 20 minuten in de oven op 175 °C.
Serveren:
Serveer met een slaatje van rucola en krokant gebakken focaccia.
-Stoof 1 deel in 2 cl olijfolie en voeg er het lamsgehakt aan toe. Laat het even meebakken en roer het los met een vork. Kruid met peper van de molen, zout en komijn.
-Voeg van het vuur de Griekse yoghurt en de fijngehakte peterselie toe. Laat afkoelen.
-Stoof ondertussen de rest van de ui samen met de fijngesneden selder in de resterende olijfolie. Laat de lamsragout even meebakken.
-Kruid met peper van de molen en zout en blus met de rode wijn en de passata. Voeg de tijm, laurier en oregano toe. Laat 1 uurtje op een zacht vuurtje onder een deksel koken.
-Zeef de saus.
-Haal het vlees van de beenderen en voeg het bij de saus samen met de groentjes uit de saus.
-Rol het deeg uit tot 0,5 mm dikte. Bestrijk met een losgeklopt ei.
-Maak met het gehakt kleine hoopjes op het deeg. Rol een tweede vel even dik uit en leg het op de hoopjes. Druk stevig aan en snij de ravioli in vierkanten of steek ze uit met een speciaal vormpje. Druk de randen tussen de vingers nog eens stevig aan.
-Kook ze heel kort in een grote hoeveelheid gezouten water. Giet de saus in een gratineerschotel. Leg er de gekookte ravioli in. Bestrooi rijkelijk met Parmezaanse kaas. Zet 20 minuten in de oven op 175 °C.
Serveren:
Serveer met een slaatje van rucola en krokant gebakken focaccia.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke ovenschotel die zeker en vast naar mer zal smaken
Ingrediënten
2 uien
1 teentje look
4 cl olijfolie
400 g lamsgehakt
1 msp gemalen komijn
3 el Griekse yoghurt
1 el fijngehakte peterselie
1 tak selder
150 g lamsragout met been
1 dl rode wijn
500 ml passata
1 takje tijm
1 blaadje laurier
1 takje oregano
500 g pastadeeg
1 ei
200 g Parmezaanse kaas
peper - zout
voor erbij: slaatje van rucola - focaccia
1 teentje look
4 cl olijfolie
400 g lamsgehakt
1 msp gemalen komijn
3 el Griekse yoghurt
1 el fijngehakte peterselie
1 tak selder
150 g lamsragout met been
1 dl rode wijn
500 ml passata
1 takje tijm
1 blaadje laurier
1 takje oregano
500 g pastadeeg
1 ei
200 g Parmezaanse kaas
peper - zout
voor erbij: slaatje van rucola - focaccia
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1441160
Homepage ID
1090993
Teller
243
Bron
njam
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid