Eenvoudige appelkruimeltaart met whisky

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 03/03/2016 - 12:54
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 175 graden (hetelucht) of 200 graden (boven- en onderwarmte)
.
Springvorm invetten met boter en bestuiven met bloem of paneermeel.
Bodem eventueel bekleden met bakpapier.

Appelstukjes met whisky, citroensap, kaneel en suiker mengen. Plm. 10 minuten laten intrekken.

Bodem:
Boter, suiker en vanillesuiker kloppen tot zachte romige massa.
Ei, zout en citroensap toevoegen en meekloppen.
Maïzena en zelfrijzend bakmeel zeven en door de boter/eimassa spatelen.
Niet teveel kloppen, dan wordt het deeg niet luchtig genoeg.
Deeg over de bodem van de springvorm verdelen.
Hierover de appelstukjes verdelen. Iets aandrukken. Laat een rand van plm. 1 cm. vrij.
Kruimels:
Boter, bakmeel, suiker, vanillesuiker en kaneel door elkaar mixen zodanig, dat er kruimels ontstaan.
Eventueel met je vingers mooiere kruimels maken.
Over de appelmassa verdelen en een beetje aandrukken.

In het midden van de voorverwarmde oven plm. 45 minuten bakken. (Kijk wel even na 35 minuten, iedere oven is anders !). De taart moet goudbruin zijn.
In de vorm afkoelen. Eventueel bestrooien met poedersuiker.
Afbeelding
Eenvoudige appelkruimeltaart met whisky
Eenvoudige appelkruimeltaart met whisky
Eenvoudige appelkruimeltaart met whisky
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het recept van deze heerlijke, eenvoudig te maken, appelkruimeltaart kwam ik tegen op internet.
Om er toch nog iets anders van te maken heb ik een borrelglaasje whisky toegevoegd aan de appelvulling. En dat smaakte verrukkelijk.
Weer eens iets anders.
Ingrediënten
Roerdeeg voor de bodem
70 gram zachte roomboter
50 gram suiker
1/2 zakje vanillesuiker
1 eetlepel citroensap
1 losgeklopt ei (M)
25 gram maïzena
100 gram zelfrijzend bakmeel
mespunt zout

Appelvulling
3 grote appels liefst goudreinetten, geschild,klokhuis verwijders, in blokjes gesneden
1 eetlepel citroensap
1 theelepel kaneelpoeder
3 eetlepels suiker
1/2 zakje vanillesuiker
1 borrelglas whisky of andere lekkere sterke drank

Kruimellaag:
70 gram zachte roomboter
40 gram suiker
80 gram bloem of zelfrijzend bakmeel
1 mespunt kaneel
Hulpmiddelen & keukengerei
Springvorm 20 - 22 cm doorsnede
keukenmachine of handmixer
bakpapier
spatel
Leuke tips
Wat denk je van een lekkere dot slagroom bij de taart?

Voor het originele recept zie:
http://kuechenzaubereien.blogspot.de/2014/11/einfacher-apfel-streuselkuchen-mit.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+Kchenzaubereien+%28K%C3%BCchenzaubereien%29
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1441050
Homepage ID
886977
Teller
1285
Bron
Iets aangepast recept van Internet Küchenzaubereien (zie link bij serveertips)
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid