Bereidingswijze
-Leg telkens een kalfslapje tussen 2 vellen huishoudfolie en sla het tot een dunne platte schijf met behulp van een vleeshamer of deegrol.
-Snijd de houterige uiteinden van de asperges af en blancheer de asperges circa 3 minuten in kokend, licht gezouten water.
-Verfris onmiddellijk in ijswater en snijd ze vervolgens in kleinere stukken.
-Snijd de radijsjes en de rode ui in flinterdunne plakjes met behulp van een groenteschaaf of scherp mes.
-Rooster de pijnboompitten lichtjes in een droge pan, doe de pijnboompitten samen met de olijven, het halve knoflookteentje en 1 eetlepel olijfolie in een mengbeker, mix alles samen tot een fijne pasta.
-Verhit een grillpan.
-Strijk het vlees lichtjes in met olijfolie en grill elk stuk heel kort aan beide zijden.
-Meng de asperges, erwtjes, radijsjes, rode ui, kervel en molsla met 1 eetlepel olijfolie, de appelazijn, een weinig zeezout en wat peper van de molen.
-Leg het kalfsvlees op de borden en schik er de salade op.
-Serveer meteen.
-Snijd de houterige uiteinden van de asperges af en blancheer de asperges circa 3 minuten in kokend, licht gezouten water.
-Verfris onmiddellijk in ijswater en snijd ze vervolgens in kleinere stukken.
-Snijd de radijsjes en de rode ui in flinterdunne plakjes met behulp van een groenteschaaf of scherp mes.
-Rooster de pijnboompitten lichtjes in een droge pan, doe de pijnboompitten samen met de olijven, het halve knoflookteentje en 1 eetlepel olijfolie in een mengbeker, mix alles samen tot een fijne pasta.
-Verhit een grillpan.
-Strijk het vlees lichtjes in met olijfolie en grill elk stuk heel kort aan beide zijden.
-Meng de asperges, erwtjes, radijsjes, rode ui, kervel en molsla met 1 eetlepel olijfolie, de appelazijn, een weinig zeezout en wat peper van de molen.
-Leg het kalfsvlees op de borden en schik er de salade op.
-Serveer meteen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Paillard is een oudere Franse keukenterm die verwijst naar een snelle bereiding van een dun gesneden stuk vlees, het is in de loop van de jaren vervangen door het woord schnitzel.
Ingrediënten
4 kalfslapjes van elk 100 g
2 eetlepels pijnboompitten
80 g groene olijven, ontpit
1/2 teentje knoflook
3 eetlepels olijfolie
1 busseltje radijsjes
1 rode ui
2 bussels groene asperges
120 g fijne doperwten
1 molsla of luzerne of rode bietscheuten
1 handvol kervel
peper van de molen en zeezout
2 eetlepels appelazijn
2 eetlepels pijnboompitten
80 g groene olijven, ontpit
1/2 teentje knoflook
3 eetlepels olijfolie
1 busseltje radijsjes
1 rode ui
2 bussels groene asperges
120 g fijne doperwten
1 molsla of luzerne of rode bietscheuten
1 handvol kervel
peper van de molen en zeezout
2 eetlepels appelazijn
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1440972
Homepage ID
1090993
Teller
946
Bron
van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid