Bereidingswijze
-Pel de langoustines( verwijder eventueel het darmkanaal) en kruid met peper en zout.
-Bak ze in een scheut olijfolie. Maak de asperges schoon.
- Kook ze beetgaar in gezouten water en koel af in ijswater.
-Bak ze kort in een klontje boter. Breng op smaak.
-Verwijder het steeltje van de lamsoren. Laat een klontje boter in de pan smelten en stoof de sjalot. Voeg de lamsoren eraan toe en bak kort. Breng op smaak.
VOOR DE LAKKEERSAUS
-Meng de Luikse siroop met de sojasaus. Meng daarna met de gember.
-Kruid de sot l'y laisse (of kipfiletblokjes) met peper en zout.
-Bak kort in een klontje boter en giet het overtollig vet af en voeg de lakeersaus toe.
-Schud op totdat de saus rond het vlees kleeft.
-Breng de kippenbouillon aan de kook en roer er 15 g boter onder. Breng op smaak.
-Leg de asperges op een bord en de 2 langoustines erop. Schik de lamsoren in hoopjes ernaast met daarop de sot l'y laisse. Werk af met een steeltje bieslook en een takje raketsla. Lepel er wat saus tussen.
-Bak ze in een scheut olijfolie. Maak de asperges schoon.
- Kook ze beetgaar in gezouten water en koel af in ijswater.
-Bak ze kort in een klontje boter. Breng op smaak.
-Verwijder het steeltje van de lamsoren. Laat een klontje boter in de pan smelten en stoof de sjalot. Voeg de lamsoren eraan toe en bak kort. Breng op smaak.
VOOR DE LAKKEERSAUS
-Meng de Luikse siroop met de sojasaus. Meng daarna met de gember.
-Kruid de sot l'y laisse (of kipfiletblokjes) met peper en zout.
-Bak kort in een klontje boter en giet het overtollig vet af en voeg de lakeersaus toe.
-Schud op totdat de saus rond het vlees kleeft.
-Breng de kippenbouillon aan de kook en roer er 15 g boter onder. Breng op smaak.
-Leg de asperges op een bord en de 2 langoustines erop. Schik de lamsoren in hoopjes ernaast met daarop de sot l'y laisse. Werk af met een steeltje bieslook en een takje raketsla. Lepel er wat saus tussen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een culinair voorgerecht dat evenzo als hoofdgerecht geserveerd kan worden. De harmonie tussen enerzijds de gelakeerde kipstukjes en anderzijds de asperges met langoustines zorgen voor een topper !
Ingrediƫnten
12 sot l'y laisse (of 12 blokjes kipfilet)
8 langoustines
12 asperges
1 sjalot, fijn gesneden
100 g lamsoren (zeegroente)
2 dl ingekookte bruine kippenbouillon
15 g boter
8 fijne takjes raketsalade
12 kleine sprietjes bieslook
peper en zout
olijfolie om te bakken
boter om te bakken
VOOR DE LAKKEERSAUS
1 eetlepel Luikse siroop
2 eetlepels sojasaus
1 koffielepel fijn gesneden gember
8 langoustines
12 asperges
1 sjalot, fijn gesneden
100 g lamsoren (zeegroente)
2 dl ingekookte bruine kippenbouillon
15 g boter
8 fijne takjes raketsalade
12 kleine sprietjes bieslook
peper en zout
olijfolie om te bakken
boter om te bakken
VOOR DE LAKKEERSAUS
1 eetlepel Luikse siroop
2 eetlepels sojasaus
1 koffielepel fijn gesneden gember
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1440964
Homepage ID
1090993
Teller
269
Bron
van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid