Bereidingswijze
-Laat in een pan boter warmen tot hazelnootkleur.
- Kruid het gebraadje intussen met peper, zout en wat nootmuskaat.
-Schroei het vlees dicht en doe er de grof gesneden soepgroenten bij.
-Gaar het vlees verder in een oven op 170°C.
-Haal het vlees uit de pan en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
-Zeef het braadvocht en laat het verder inkoken met de room.
- Doe er, wanneer je de gewenste dikte hebt bereikt, het grootste deel van de gemalen kaas bij.
- Kruid af met peper en zout.
-Snijd het vlees in plakjes en stel het gebraad vervolgens weer samen maar steek tussen elk plakje ook een half plakje kaas en ham.
-Zet de Orloff in een ovenschotel en giet er de kaassaus overheen.
-Strooi er de rest van de gemalen kaas op en zet in de oven om te gratineren.
Serveer met kroketjes en gestoofde spinazie.
- Kruid het gebraadje intussen met peper, zout en wat nootmuskaat.
-Schroei het vlees dicht en doe er de grof gesneden soepgroenten bij.
-Gaar het vlees verder in een oven op 170°C.
-Haal het vlees uit de pan en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
-Zeef het braadvocht en laat het verder inkoken met de room.
- Doe er, wanneer je de gewenste dikte hebt bereikt, het grootste deel van de gemalen kaas bij.
- Kruid af met peper en zout.
-Snijd het vlees in plakjes en stel het gebraad vervolgens weer samen maar steek tussen elk plakje ook een half plakje kaas en ham.
-Zet de Orloff in een ovenschotel en giet er de kaassaus overheen.
-Strooi er de rest van de gemalen kaas op en zet in de oven om te gratineren.
Serveer met kroketjes en gestoofde spinazie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker klassiek recept van chef Geert Van Der Bruggen
Ingrediënten
1 varkensgebraad van 1 kg
1 ui
1 wortel
1 takje soepselder
8 plakjes abdijkaas
8 plakjes gekookte ham
2 dl room
150 g gemalen kaas
nootmuskaat
peper en zout
1 ui
1 wortel
1 takje soepselder
8 plakjes abdijkaas
8 plakjes gekookte ham
2 dl room
150 g gemalen kaas
nootmuskaat
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1440926
Homepage ID
1090993
Teller
201
Bron
Recept : Geert Van Der Bruggen van de Lijsterbes
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid