Bereidingswijze
Voor het varkenskroontje:
-Kruid het varkenskroontje met zwarte peper en zout en kerf het vet in.
-Bak het kort langs alle kanten aan in wat boter.
-Leg de ui en de wortel in de braadslee.
-Nu mogen ook de tijm, de laurier en het teentje look erbij.
-Zet gedurende 10 minuten in een oven van 150°C.
-Leg vervolgens het varkenskroontje in de braadslee en zet opnieuw in de oven.
-Laat ongeveer 55 minuten braden op 150°C.
-Tijdens het braden mag je het kroontje regelmatig overgieten met het braadvocht.
-Laat het vlees eventjes rusten zodat de sappen zich kunnen verdelen.
-Ontvet de pan en blus ze met een scheutje witte wijn en de bruine fond.
-Laat eventjes doorkoken en monteer de saus met een klontje boter.
Voor de gegaarde witte asperges:
-Was en schil de asperges.
-Kook de schillen in gezouten water en giet ze meteen af.
-Hou het kookvocht bij.
-Hierin kook je de geschilde asperges gedurende 4 à 5 minuten.
-Neem de asperges uit het kookvocht en bak eventjes op met een klontje boter.
-Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Voor de gebakken spinazie:
-Was en droog de spinazie.
-Snijd de sjalot en het teentje look fijn.
-Bak de sjalot en de look kort aan.
-Voeg daarna de spinazie toe.
-Kruid meteen met wat peper en zout.
Voor de eitjes met boter:
-Kook de eieren gedurende 6 minuten.
-Laat ze afkoelen en pel ze.
-Plet de eieren en meng ze met de gesmolten boter.
-Verwarm ze lichtjes op een zacht vuur (max. 82°C) totdat er een binding ontstaat. Kruid af met wat peper, zout en nootmuskaat en voeg de fijngesneden peterselie toe.
Voor de croutons:
-Snijd 2 witte boterhammen in blokjes.
-Bak krokant aan in bruisende boter en laat wat uitlekken op een keukenpapier.
-Kruid af met wat peper en zout.
-Kruid het varkenskroontje met zwarte peper en zout en kerf het vet in.
-Bak het kort langs alle kanten aan in wat boter.
-Leg de ui en de wortel in de braadslee.
-Nu mogen ook de tijm, de laurier en het teentje look erbij.
-Zet gedurende 10 minuten in een oven van 150°C.
-Leg vervolgens het varkenskroontje in de braadslee en zet opnieuw in de oven.
-Laat ongeveer 55 minuten braden op 150°C.
-Tijdens het braden mag je het kroontje regelmatig overgieten met het braadvocht.
-Laat het vlees eventjes rusten zodat de sappen zich kunnen verdelen.
-Ontvet de pan en blus ze met een scheutje witte wijn en de bruine fond.
-Laat eventjes doorkoken en monteer de saus met een klontje boter.
Voor de gegaarde witte asperges:
-Was en schil de asperges.
-Kook de schillen in gezouten water en giet ze meteen af.
-Hou het kookvocht bij.
-Hierin kook je de geschilde asperges gedurende 4 à 5 minuten.
-Neem de asperges uit het kookvocht en bak eventjes op met een klontje boter.
-Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Voor de gebakken spinazie:
-Was en droog de spinazie.
-Snijd de sjalot en het teentje look fijn.
-Bak de sjalot en de look kort aan.
-Voeg daarna de spinazie toe.
-Kruid meteen met wat peper en zout.
Voor de eitjes met boter:
-Kook de eieren gedurende 6 minuten.
-Laat ze afkoelen en pel ze.
-Plet de eieren en meng ze met de gesmolten boter.
-Verwarm ze lichtjes op een zacht vuur (max. 82°C) totdat er een binding ontstaat. Kruid af met wat peper, zout en nootmuskaat en voeg de fijngesneden peterselie toe.
Voor de croutons:
-Snijd 2 witte boterhammen in blokjes.
-Bak krokant aan in bruisende boter en laat wat uitlekken op een keukenpapier.
-Kruid af met wat peper en zout.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk varkenskroontje met asperges, super lekker recept van ***chef Peter Goossens.
Ingrediënten
Voor het varkenskroontje:
1 varkenskroontje van ± 800 g (3 beentjes)
1 ui
1 wortel
1 takje tijm
1 blaadje laurier
1 teentje look
250 ml bruine fond
zwarte peper en zout
boter
witte wijn
Voor de gegaarde witte asperges:
16 witte asperges
peper en zout
boter
nootmuskaat
Voor de gebakken spinazie:
800 g jonge spinazie
1 sjalot, fijngesneden
1 teentje look, fijngesneden
Voor de eitjes met boter:
3 eieren
2 eetlepels peterselie, fijngesneden
100 g boter, gesmolten
peper en zout
nootmuskaat
Voor de croutons:
2 witte boterhammen
boter
peper en zout
1 varkenskroontje van ± 800 g (3 beentjes)
1 ui
1 wortel
1 takje tijm
1 blaadje laurier
1 teentje look
250 ml bruine fond
zwarte peper en zout
boter
witte wijn
Voor de gegaarde witte asperges:
16 witte asperges
peper en zout
boter
nootmuskaat
Voor de gebakken spinazie:
800 g jonge spinazie
1 sjalot, fijngesneden
1 teentje look, fijngesneden
Voor de eitjes met boter:
3 eieren
2 eetlepels peterselie, fijngesneden
100 g boter, gesmolten
peper en zout
nootmuskaat
Voor de croutons:
2 witte boterhammen
boter
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Extra: keukenpapier
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1440922
Homepage ID
1090993
Teller
31
Bron
Peter Goossens - driesterrenchef van Het Hof Van Cleve
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid